ERASMUS praktika Remax įmonėje Londone

    Praktika? Londone?! Per olimpiadą?! Remax’e?! TAIP! Labai NORIM!!! Tokia buvo mūsų reakcija gavus pasiūlymą vasarą padirbėti Londone su Patirties partnerių programa Remax Property Centre NT tarpininkavimo įmonėje.
    Esame NTV studentai Jovita ir Giedrius, šioje programoje dalyvavome 2012 metų vasarą. Mūsų kelias į tarptautinę praktiką prasidėjo nuo pamatyto Patirties partnerių skelbimo VGTU puslapyje. Sėkmingai praėję atranką ir prisikrovę lagaminus lietuviškų skanėstų, išvykome atlikti praktikos į NT agentūrą Londone.
    Ši praktika pranoko lūkesčius, nes iš Londono parsivežėme daug didesnį profesinės patirties bagažą nei galėjome tikėtis. Mums buvo suteikta darbo vieta, pareigos, mokymai ir visos galimybės pritaikyti universitete įgytas teorines žinias praktiškai.


    Vykdami į Londoną tikėjomės būti pasyviais nekilnojamojo turto agentūros veiklos stebėtojais ir pagalbininkais, o tapome viso biuro koordinatoriais ir nekilnojamojo turto agentais. Labai maloniai nustebino vadovės pasitikėjimas mumis ir mūsų jėgomis. Per 3 praktikos mėnesius  susipažinome su daug NT profesionalų, iš kurių mokėmės. Matėme tiek gerų, tiek blogų pavyzdžių, kurie suformavo gilesnį savo specialybės supratimą bei davė daug šviežių idėjų, kurias taikysime savo ateities karjeroje. Beje, iš Londono į Lietuvą išvykome su pakvietimu grįžti atgal, kai baigsime mokslus.
    RE/MAX Property Centre įmonėje dirbome 5 dienas per savaitę nuo 9 iki 18 valandos. Buvome atsakingi už ofiso darbo koordinavimą, dokumentų archyvavimą bei parengimą, informacijos apie įmonės turimus NT objektus paruošimą, pateikimą bei platinimą. Registruodavome ir konsultuodavome į įmonę atėjusius žmones. Priiminėdavome telefono skambučius. Pildėme įmonės duomenų bazę. Aprodydavome NT objektus. Mums buvo leista ir patiems verstis NT tarpininkų veikla, todėl ir patys ieškodavome klientų sekdami skelbimus ir skambindami potencialiems klientams, platindami reklaminę medžiagą ir pan.
 

    Išvykę gavome ne tik neįkainojamos patirties profesinėje srityje, bet ir turėjome galimybę gyventi mieste,  kuriame vyksta olimpinės žaidynės. Olimpiada miestui suteikė ypatingą atmosferą, kuri šventišką nuotaiką palaikė visą vasarą. Masės žmonių, begalė renginių bei žymiausios Londono lankytinos vietos tapo įprasta mūsų laisvalaikio dalimi. Ir nors Londono oras buvo neprognozuojamas ir keisdavosi 5 kartus per dieną, tai nė kiek netemdė mūsų olimpinės praktikos nuotaikos.
     Ši praktika buvo naudinga visapusiškai: tiek profesine bei įgūdžių kėlimo, tiek kitos kultūros pažinimo bei asmeninės patirties prasme. Atlikę šią praktiką jaučiamės labai patobulėję, tikime,  kad įgyta patirtis padės mums tapti nekilnojamojo turto srities profesionalais.
    Jei dvejojate, ar tikrai verta dalyvauti Patirties partnerių programoje, atsakymas yra be abejonės TAIP!

Komentarai

Populiarūs įrašai