ERASMUS Rumunijoje: kodėl verta ryžtis šiai avantiūrai?

         ERASMUS patirtis - tai nauji vėjai Tavo galvoje, nauji draugai iš visų žemynų, tai tobulėjimas, augimas ir išsilaisvinimas iš stereotipų. Tai ne savaitgalio kelionė, kurioje pamatytum keletą gražių pastatų, paragautum neragauto alaus ir  įkėlęs nuotrauką į facebook‘ą užsidėtum pliusą – buvau. Tai pusės metų nuotykis, kurio metu (išties) pažinsi svetimą kultūrą. Ir niekada to nepamirši.


         Kokios asociacijos kyla jums pagalvojus apie Rumunija? Pati prieš atvažiuodama susidariau nuomonę, kad lietuviai žino tik apie Drakulą ir čigonus. Gal verta pasidomėti daugiau? Rumunija buvo komunistinė valstybė iki revoliucijos 1989 metais. Nuo to laiko šalis sparčiai juda vakarietiškų standartų link. Bukareštas – didžiausias, svarbiausias ir moderniausias Rumunijos miestas su beveik dviem milijonais gyventojų. Kartais Bukareštas vadinamas mažuoju rytų Paryžiumi. Ne tik dėl mažesnės triumfo arkos kopijos bet ir dėl jaukių senamiesčio gatvelių, nuolat šurmuliuojančių aikščių, septynias dienas per savaitę verdančio kultūrinio ir naktinio gyvenimo.


      Bukareštas didžiuojasi antru pagal dydį pasaulyje pastatu – Parlamento namais ir  Herastrau  - 187 hektarų ploto parku. Šalis garsėja tvirtovėmis – visoje Rumunijoje yra beveik du šimtai pilių! Atvykęs vasara braidysi po Juodają jūrą,- atvykęs žiemą galėsi patraukti slidinėti - Rumunijai priklauso net 53% Karpatų kalnyno. Aukščiausia viršūnė 2544 metrų virš jūros lygio, o slidinėjimo kurortų paslaugos neįtikėtinai pigios. Žemomis kainomis džiugina ir maistas, viešasis transportas, gėrimai, drabužiai. Dažniausiai lietuvis, kirtęs sieną turi skaičiuoti kiekvieną centą, bet Rumunijoje net ir mes galim atsipalaiduotiJ
Kodėl Bukarešto konstrukcijų technikos universitetas? UTCB (Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti) tai statybos inžinerijos universitetas, turintis statybų inžinerijos užsienio kalbomis (anglų ir prancūzų) fakultetą. ERASMUS studentai studijuoja kartu su vietiniais, studentų grupės 10 - 30 žmonių. Tad dėstytojai turi laiko kiekvienam norinčiam paklaustiJ  Šiuo metu mainų programos studentų nedaug, darbuotojai (mentoriai čia – profesoriai)spėja pasirūpinti jais visais: prieš atvykstant atsako į klausimus el. paštu, pasitinka oro uoste, padeda iškilus problemoms ir organizuoja įvairiausius užsiėmimus bei ERASMUS vakarėlius.
  • Daugiau apie universitetą:

  • Statybų inžinerijos užsienio kalbomis fakultetas:

  • Studentų patirtis Bukarešte:

  • Ir dar šis tas apie Bukarešto atmosferą:

Komentarai

Populiarūs įrašai