Įspūdžiai iš ERASMUS studijų Vengrijoje



Apie Erasmus studijas jau galvojau nuo pirmojo semestro. Visad norėjau išvažiuoti ten kur šilta, greičiausiai kaip ir dauguma mūsų. Pirmiausia mąsčiau apie Ispaniją. Tačiau ne taip paprasta buvo susidaryti studijų programą - trūko nemažai paskaitų, todėl teko šios minties atsisakyti. Vėliau antrame kurse prasidėjo kursiniai, sesijos, darbas - taip ir Erasmus‘o planavimas užsimiršo. Antro kurso metu, rudenio laikotarpyje išsikalbėjau su grupiokais ir pasirodo, kad jie perėjo atranką ir ruošiasi pavasarį važiuoti į Vengriją. Pasiūlė važiuoti kartu ir man. Kaip tik tuo metu prasidėjo galutinė atranka į pavasario semestrą. Vietų tame universitete jau nebebuvo, tačiau Urdutė viską suderino ir pranešė jog praėjau atranką.


Išvažiavome visi trys kartu. Kelionei rinkomės mašiną, nes planavome vasaros metu pasidaryti Eurotrip‘ą. Žinoma, keliaujant trise už benziną daug mokėti nereikia, tačiau teko mokėti už mašinos užsienio draudimą, remontus ir apžiūras (apie 1000Lt ). Taip pat prieš visą kelionę pasidariau gyvybės draudimą (400 Lt keturiems mėnesiams). Tačiau studentams jo darytis nesiūlau - paprasta sveikatos draudimo kortelė veikia ne ką prasčiau. Žinoma, kadangi pirma tokia ilga kelionė ir dar mašina, tai tėvai patarė apsidrausti. 

Studijos lyginant su VGTU buvo tikrai lengvos. Turėjau daugiau nei kelias laisvas dienas per savaitę. ESN organizavo ne mažai kelionių, taip pat su Erasmuso draugais aplankėme Budapeštą, Slovakiją. Nukeliavau į Italiją, Prancūziją.
Šie mėnesiai užsienio šalyje buvo tikrai neįkainojami. Susipažinau su daugybe studentų iš įvairių pasaulio vietų. Sužinojau kaip elgiasi kitos kultūros žmonės, kaip leidžia laisvalaikį, kuo skiriasi mūsų  studijų programos nuo jų. Žmonės užsienyje yra labai malonūs, paslaugūs. Netgi padėjo susirasti praktiką vasaros metu.


Tikrai rekomenduoju visiems studentams pasinaudoti šia galimybe, juolab, kad Erasmus programa suteikiama tik vieną kartą!

Komentarai

Populiarūs įrašai