KIF studento prisiminimai iš Malaizijos



Limkokwing kūrybinių industrijų universitetas, įsikūręs 50 km nuo Malaizijos sostinės Kuala Lumpuro, buvo laikini keleto VGTU studentų, kurie ten išvažiavo studijuoti pagal dvišalę sutartį, namai. Limkokwing aukštoji mokslo įstaiga yra pats globaliausias pasaulio universitetas su studentais iš daugiau nei 200 šalių ir teritorijų. Universitetas, apart Malaizijo,s turi padalinius tokiose vietose, kaip Kambodža, Balis, Afrika ar Kinija. Dauguma studentų universitete Malaizijoje yra iš Vidurio Rytų, pietryčių Azijos ir Afrikos. Europiečių mažuma, o tai padaro studijas įdomesnes ir išskirtines. 

Aš studijavau vizualinę komunikaciją 40 žmonių grupėje, o mano artimiausia grupiokė buvo iš Sirijos. Dauguma iš Kinijos, Indonezijos ir Malaizijos. Dauguma dėstytojų vietiniai, tačiau studijos vyksta anglų kalba. Tad pradžioje tenka priprasti prie keistų azijietiškų dėstytojų akcentų. Studijos vyksta atsiskaitant darbus. Yra pateikiami terminai iki kada privaloma užbaigti tam tikrą darbą, o per tą laiką galima asmeniškai konsultuotis su dėstytojais, kurie padeda pasiekti geriausią rezultatą. Vienintelę paskaitą turėjome reklamos kurso metu. Visi kiti dalykai, kaip grafinis dizainas, iliustracija ar kiti su dizainu susiję moduliai, vyko mentorystės pagrindu be paskaitų.
Pragyvenimo lygis Malaizijoje mažai skiriasi nuo Lietuvos. Kainos labai panašios. Tik atvažiavus teko gyventi studentų bendrabutyje, kuris buvo gan toli nuo universiteto, tačiau po kelių dienų sužinojau, jog už tą pačią kainą galima išsinuomoti kambarį miestelyje, esančiame šalia universiteto. Visiems važiuosiantiems patariu išsinuomoti kambarį mieste, kur yra universitetas. Universitetas oficialiai įsikūręs mieste pavadinimu Cyberjaya. Neoficialiai vadinamas Malaizijos Silicio Slėniu, Cyberjaya nori pritraukti didelį skaičių technologijų kompanijų vykdyti veiklą būtent čia. Kol kas miestas dar labai jaunas ir jo nebūtų galima palyginti su Silicio slėniu Kalifornijoje. Tačiau ten taip pat visus metus išsilaiko ta pati, apie 30+ laipsnių temperatūra.
Cyberjaya turi puikų susisiekimą su Kuala Lumpuru. Malaizijos sostinė yra didelė ir ten galima rasti viską. Todėl neretą savaitgalį dauguma studentų važiuoja būtent ten. Malaizijoje labai daug gražių vietų ir kelionės kainos autobusu yra sąlyginai nedidelės. Būtina aplankyti Malaizijos salas, seniausią miestą – Melaką, užsikelti į vienintelį šalies Kazino virš debesų, nuvykti į Malaizijos džiungles ir išragauti visas gėrybes. Malaizija yra dėkingoje vietoje geografiškai. Iš apačios šalis ribojasi su Singapūru, o iš šiaurės - su Tailandu. Būnant Malaizijoje būtina aplankyti abi kaimynines šalis. Į šias šalis už priimtiną kainą galima nuvykti su pigiomis avialinijomis – AirAsia.
Pusė metų, praleistų gyvenant pietryčių Azijoje, yra neįkainojama patirtis. Galimybės taip pat didelės. Turint noro galima pradėti mokytis kiniškai, išmokti gaminti egzotiškus valgius ar netgi pakeisti tikėjimą. Viena iš didžiausių vertybių Limkokwing‘o universitete yra žmonės: draugai  iš tokių vietų kaip Pakistanas, Sudanas, Pietų Afrika, Kosta Rika ar Brazilija. Jau neminint daugumos iš pietryčių Azijos. Diskusijos pertraukų metu su skirtingų kultūrų žmonėmis praplečia akiratį ir keičia pasaulėžiūrą. Ar žinote, jog Pakistane gyvena beveik 200 mln. žmonių? Bendravimas su žmonėmis iš tų šalių, apie kurias girdime tik iš žiniasklaidos priemonių, yra neįkainojama patirtis. Įvairių kultūrų žmonės neabejotinai yra šio universiteto populiarumo ir sėkmės variklis.












Komentarai

Populiarūs įrašai