Erasmus+ praktika po studijų „TW Architekten“ įmonėje Miunchene



Savąją Erasmus+ praktiką po bakalauro studijų baigimo atlikau Miunchene, Vokietijoje, nedidelėje vietinėje projektavimo įmonėje. Šiame mieste lankiausi jau ne pirmą kartą – vieną semestrą pagal Erasmus mainų programą studijavau Miuncheno technikos universitete. Puikūs įspūdžiai ir užsimezgę ryšiai paskatino sugrįžti į šią Bavarijos ir Oktoberfestʼo sostinę. „TW Architekten“ įmonė taip pat man jau buvo žinoma – savo studijų metu turėjau progą trumpai pas juos pasipraktikuoti.

Taigi, ilgų įžangų ir susipažinimų man jau nebereikėjo, galėjau iš karto kibti į darbus. O jų šioje įmonėje tikrai netrūko! Be to, galėjau puikiai išnaudoti nedidelės įmonės privalumus – padirbėti prie praktiškai visų projektavimo stadijų, nuo pat užsakovo norų išsiaiškinimo iki statybų pradžios. Tokia įvairiapusė patirtis man, kaip tik ką neseniai diplomą atsiėmusiam absolventui, buvo be galo įdomi ir naudinga. Teko ne tik projektuoti, bet ir aplankyti įmonės projektuotų objektų statybos aikšteles, gyvai pamatyti, kaip linijos ant popieriaus tampa realiomis konstrukcijomis.


Darbo metu tvyrodavo tik pakili atmosfera, kurią rugsėjo gale-spalio pradžioje pagyvino dar ir kitoje gatvės pusėje vykstantis žymusis Oktoberfest! Pro langus sklindanti muzika ir keptų dešrelių kvapas tomis dienomis tapo įprastiniu reiškiniu, taip pat kaip ir penktadieniniai pietūs su bendradarbiais šios fiestos sūkuryje. Tai kiek keistas metas dar ir dėl to, jog išeinant iš darbo tenka pradėti rakinti kiemo vartelius. Kaip pasakojo mano praktikos vadovas, pasitaikydavo atvejų, kai ryte atėjus į darbą tekdavo rasti kieme primigusių turistų.


Visu kitu neoktoberfestiškuoju  metu  Miunchenas yra be galo  tvarkingas ir vokiškai preciziškas miestas. Čia yra puikiai išvystyta viešojo transporto ir dviračių takų sistema. Per visą miestą ištįsęs didžiulis parkas, kuriame vietiniai nuolat sportuoja, iškylauja, maudosi ar net čiuožia su banglente! Mieste netrūksta muziejų, galerijų ir kitos kultūrinės veiklos. Taip pat su traukiniu galima greitai ir pigiai nusigauti iki pat Alpių.


Taigi Erasmus+ praktika po studijų vyksta ne tik prie kompiuterio ekrano ar statybų aikštelėje, ji vyksta ir gyvenant, stebint bei keliaujant, o šiame mieste turinys labai platus, tad ir visapusiškos praktikos čia buvo apstu.


Mindaugas Arlauskas

Komentarai

Populiarūs įrašai