ERASMUS+ praktika po studijų įmonėje „Ecogestus“ (Portugalija)



Išmėginusi ERASMUS studijas šiltojoje Ispanijoje bei apsigynusi bakalauro laipsnį šaltojoje ir lietingoje Lietuvoje, net nedvejodama nusprendžiau išvykti į karštąją Portugaliją pakvėpuoti Atlanto vandenyno jodu ir pasisemti tarptautinės patirties pasinaudojusi ERASMUS+ praktikos po studijų galimybe.

Kelionės tikslas – nedidelis Portugalijos miestas – Figueira Da Foz. Judrus ir „gyvas“ vasaros metu bei liūdnokas ir žvarbus šaltuoju metų laikotarpiu. Iš Porto oro uosto tiesioginio traukinio į šį miestą nėra, taigi tenka vykti su persėdimu: Porto-Coimbra, Coimbra-Figueira da Foz (kaina apie 20 eurų).

Gyvenamąją vietą susiradau iš anksto internetu, tad neteko klaidžioti ir gyventi hosteliuose. Kambario nuoma man kainavo 150 eurų (komunaliniai patarnavimai ir internetas buvo įskaičiuotas). Portugalai, nežinia iš taupumo ar dėl karšto būdo, žiemos sezonu namų nešildo, todėl tenka gerokai pakalenti dantimis.

Praktiką atlikau aplinkosauginių konsultacijų įmonėje Ecogestus. Įmonė teikia plataus spektro su konsultacines paslaugas, susijusias su atliekų tvarkymu (apklausos, analizės, veiklos sąnaudų ir našumo vertinimas, ateities prognozės, aplinkos apsaugos dokumentų rengimas), miestų tvarkymo ir valymo optimizavimu, žaliųjų erdvių valdymu, atsinaujinančių energetikos išteklių galimybėmis, anglies dioksido išmetimų tyrimais ir valdymu, poveikio aplinkai vertinimu, tvariąją architektūra.

Nuo pirmosios praktikos dienos su kolege buvome įtrauktos į įmonės veiklą. Per tris mėnesius ne tik patobulinome anglų kalbos įgūdžius, bet ir įgavome realų supratimą, kokia yra Europos padėtis atliekų tvarkymo srityje. Mano užduotys buvo kompostavimo testas, įvertinant kompostą pagamintą skirtinguose pasaulio regionuose, atliekų tvarkymo situacijos analizė įvairiuose miestuose, pasauliniuose prekybos centruose. Jos išugdė analitinius, taip pat darbo su excel programa, mokslinių ataskaitų rašymo įgūdžius. Motyvuotam praktikantui įmonė suteikia visas galimybes pasisemti visokeriopų žinių aplinkos apsaugos klausimais. Biuro lentynos užpildytos aplinkos apsaugos literatūra, o praktikos koordinatorius su malonumu atsako į iškilusius klausimus. Visą praktikos laikotarpį darbas buvo puikiai koordinuojamas, užduočiai atlikti buvo paskiriamas tam tikras laikas, atlikti darbai tikrinami, diskutuojama ką privaloma pataisyti, kas buvo padaryta blogai, ką būtų galima patobulinti.

ERASMUS+ praktiką po studijų vertinu labai gerai, nes įsitikinau, jog net maži nepasisekimai yra dideli laimėjimai, kurie suteikia galimybę tobulėjimui ir žinių siekimui.

Studentams, vykstantiems praktikai į Ecogestus, siūlyčiau vykti su tikrai didele motyvacija, užsidegimu kuo daugiau išmokti, pasisemti žinių, taip pat turėti gerus darbo su excel programa įgūdžius, kuo aukštesnį anglų kalbos lygį.

Dėkoju VGTU ir įmonei Ecogestus už suteiktą neišdildomą patirtį. Žinių reikia ne dėl naudos, garbės ar valdžios,  o tam, kad būtum naudingas gyvenime. O ir dabar drąsiai galiu pasakyti – mano žinių bagažas stipriai pasunkėjo... Sėkmės!

Indrė Ruškytė

Komentarai

  1. Bet ar įdomu praktika atlikinėti nedideliame Portugalėjos mieste? kelionė į Portugaliją man visada asocijuojasi su Porto arba Lisabona.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai