Erasmus+ praktika po studijų „Intercultural Association For ALL“ asociacioje Viana do Castelo (Portugalija)



Praktiką po studijų pagal Erasmus+ programą atlikau mieste Viana do Castelo (Portugalija) nepelno siekiančioje asociacijoje „Intercultural Association For ALL“. Asociacijos pagrindinis tikslas – skatinti tarpkultūrinį pažinimą ir kultūrų įvairovę tarp žmonių. Ji yra Viana do Castelo Politechnikos Instituto (Polytechnic Institute of Viana do Castelo) ir Cavado e do Ave Politechnikos Instituto (Politechnic Institute of Cavado and Ave, Barcelos miestas) partneriai ir padeda pagal Erasmus ir kitas programas studijuoti atvykusiems studentams iš viso pasaulio. Asociacija padeda visais klausimais, pradedant atvykimu į miestą ir būsto ieškojimu, organizuoja pažintines keliones po Portugaliją ir Ispaniją (kuri yra mažiau nei 100 kilometrų nuo miesto), rengia bendras vakarienes studentams, kur jie gali artimiau susipažinti. Asociacija dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose renginiuose.
Viana do Castelo mieste buvau jau antrą kartą, nes pernai ten buvau išvykęs studijuoti pagal Erasmus programą. Šios asociacijos atstovai man labai padėjo pirmomis dienomis svetimoje šalyje. Susidraugavau su labai maloniais žmonėmis ir jau kitais metais pas juos atvykau pagal Erasmus+ praktikos po studijų programą. Jie man davė užduotį sukurti internetinį puslapį jų asociacijai, nes jo neturėjo, o jis buvo labai reikalingas viešinant informaciją apie tarptautinius renginius.
Gyvenant Portugalijoje pirmiausiai išmoksti niekur neskubėti ir atsipalaiduoti, kaip ir vietiniai gyventojai. Viana do Castelo miestas yra labai ramus ir saugus, kur naktimis galima drąsiai visur vaikščioti ir nieko nebijoti. Mieste žmonės yra labai paslaugūs; nors retas moka anglų kalbą, vis tiek bando padėti atsakyti į užduotą klausimą. Nors miestas yra nedidelis ir veiklos daug nerasi, daugiausia pramogų suteikia šalia esantis Atlanto vandenynas. Esant prie jo galima ne tik pasimėgauti saulės teikiamais malonumais paplūdimyje, bet ir paplaukioti banglente ar išbandyti irklentes (angl. stand up paddle barding).

Studijos ir praktika užsienyje pagal Erasmus+ programą, tai ne tik studijos ar darbas, bet ir išbandymas kažko naujo, kažko, kas neįmanoma Lietuvoje, taip pat kitų kultūrų pažinimas. Gyvendamas užsienyje susipažįsti ne tik su šalies kultūra, kurioje gyveni, bet ir susirandi daug gerų draugų iš kitų šalių, kurie irgi yra atvykę studijuoti ar praktikuotis. Tai labai padeda tobulėti kaip žmogui. Dėl to aš esu labai dėkingas Vilniaus Gedimino technikos universitetui, kuris suteikė tokią nuostabią galimybę.
Deividas Dižavičius

Komentarai

Populiarūs įrašai