Erasmus+ praktika Čekijos technikos universitete



Čekijos technikos universitetas Prahoje (ČVUT), į kurį vykau mokslinei stažuotei, yra vienas iš didžiausių universitetų Čekijoje, ir yra seniausias technikos universitetas Europoje.

Čekijos universitetas užsiima įvairia moksline veikla, tačiau man svarbiausia buvo veikla, vystoma Statybos fakultete. Jame ir Kloknerio institute yra daug naujos ir naudingos laboratorinės įrangos, tokios kaip įvairaus galingumo presai, naujos klimatinės kameros, mikroskopas Olympus LEXT OSLS3000, optinis mikroskopas ir t. t. Pagrindinis stažuotėje praleistas laikas buvo statybos fakulteto laboratorijose ir Kloknerio instituto laboratorijoje.


Laboratorijoje esančioje statybinių medžiagų katedroje buvo suformuota viena mano disertacijos objekto – kompozito sudėtis.


Suformavus kompozitą buvo atliktos kompozito stipruminės savybės, nustatytas drėgnis, atliktos mikro- ir makro struktūros nuotraukos mikroskopu Olympus LEXT OSLS3000.


Čekija – šalis, kurioje lengva adaptuotis, nėra kultūrinių skirtumų, lengva bendrauti. Šalia Čekijos technikos universiteto Prahoje yra universiteto bendrabutis, todėl labai lengva ir patogu pasiekti universitetą. Kolektyvas, kuriame atlikau praktiką, dirba panašiomis temomis, kaip ir mano disertacija, todėl gavau daug naudingos informacijos, įgijau įgūdžių dirbant su įvairia laboratorine įranga. Liko kontaktai tolimesniam bendradarbiavimui.

Jurga Šeputytė-Jucikė

Komentarai

Populiarūs įrašai