Studijos Pietų Korėjoje, Kyungpooko Nacionaliniame universitete



Pietų Korėja kiekvieną individą gali išmokyti kelis paprastus, bet svarbius dalykus: gerbti vyresnįjį, sunkiai ir tikslingai dirbti bei mėgautis maistu. Ši šalis skirta tau, jei esi tolerantiška(s), sugebi greitai prisitaikyti prie naujos aplinkos, mėgsti aštrų maistą, nori patirti ar išmokti kažką naujo kiekvieną dieną, kalbi angliškai, bet esi pasiruošusi(-ęs) pramokti ir korėjiečių kalbos.

Studijos. Studijavau anglų kalba, pasirinkau modulius Introduction to Management, Understanding Human Rights, Understanding of Education and Development, Modern Korean Society, Korea in Motion: Korean Films and New Wave, Media Sociology. Vieni moduliai buvo sudėtingesni už kitus, studijų procesas panašus kaip ir VGTU, didžioji dalis atsiskaitymų vykdomi grupėse.

Studentiška kasdienybė. Kelionės. Office of International Affairs organizuoja daugybę kelionių. Dauguma jų yra dalinai finansuojamos. Patogu keliauti traukiniais (KTX) ir autobusais. Daegu ir aplink Daegu yra Seomun turgus, Rytų medicinos turgus, Sincheon upė, Dongwasa šventykla, Apsan kalnas. Artimiausi miestai: Ulsan, Busan, Gyongju, Andong.

Patarimai. Prie išvykstant pasiteirauti ne tik URD, bet ir priimančiosios institucijos, kokius dokumentus reikia pateikti vizos gavimui. Draudimą studijų laikotarpiui lengviau pasidaryti dar esant Lietuvoje. Sveikatos patikrą yra lengviau atlikti jau esant Pietų Korėjoje, nes ne visada atliktos apžiūros rezultatai iš Lietuvos yra priimami kaip galiojantys.


Giedrė Šulčinskaitė (KIF12/3)

Komentarai

Populiarūs įrašai