Mano Erasmus+ praktika Berlyne



Sausio-kovo mėnesiais pasinaudojusi Erasmus+ praktikos suteikta galimybe atlikau praktiką Zvi Heckerio architektų biure Berlyne, Vokietijoje.

Zvi Hecker yra laisvai samdomas, visame pasaulyje žinomas architektas, užregistruotas Architektų rūmuose (Architects Chamber) Berlyne ir Varšuvoje; nuo 2013 taip pat AIA (Amerikos architektų institutas) garbės narys. Taigi, kaip būsimai architektei, visai neblogai įsirašyti į savo gyvenimo aprašą, kad su tokiu žmogumi teko bendradarbiauti.

Zvi Hecker architektūros biuras buvo įkurtas 1960 m. Tel Avive, o vėliau, 1991 m., Berlyne. Biuras įdarbina architektus ir stažuotojus iš viso pasaulio. Tarptautinis personalas čia atlikinėja profesinę praktiką, atlieka mokslinius tyrimus ir dalyvauja tarptautiniuose architektūros konkursuose.

Visi įmonės darbuotojai labai malonūs ir pasiruošę padėti visada, kada to prireikia. Biuras nėra suskirstytas į atskiras patalpas, jo erdvė bendra, tad visi dirba vienoje patalpoje, kur kiekvienas darbuotojas turi savo darbo vietą, Zvi konsultuoja taip pat visus individualiai.

Darbas prasideda 10 val. ir trunka iki 19 val. (1 valanda skirta pietų pertraukai). Atėjus į biurą, užimam savo vietas ir laukiam mentoriaus nurodymų arba tęsiam darbą, kurį pradėjome praeitą darbo dieną.

Praktikos pradžioje, kad įprasčiau prie naujos aplinkos, mano užduotis buvo padaryti eskizinį maketą vykdomam projektui, pagal kurį, kartu su kitais darbuotojais, buvo apmąstomi projektuojamo pastato fasadai. Sekanti mano užduotis buvo skaitmeninis konkursinio projekto pastato 3D modelis publikacijoms. Didžiausias įmonėje įvykdytas darbas, su kuriuo dirbau ne tik daugiausiai, bet ir ilgiausiai, tai Shoah memorialo Bolonijoje, Italijoje konkursinis projektas (nuo informacijos paieškų iki konkursinio plančeto paruošimo; mano darbą komentavo Zvi Heckeris, memorialas – pagal Zvi idėją). Tarp šių darbų man buvo pavesta dokumentų organizacija, nuotraukų skenavimas ir archyvavimas, smulkesni darbai (publikacijos, dokumentų tvarkymas ir pagalba kolegoms).


Po kiekvienos darbo dienos įmonėje būdavau susipažinusi su kažkokia nauja programa bei kasdien, atlikdama man pavestas užduotis ir darbus, galėjau mokytis jomis geriau ir greičiau naudotis. Didelis pliusas mokėti greitai prisitaikyti prie naujos aplinkos ir darbo tvarkos, organizuoti savo laiką. Taip pat pagerėjo anglų ir vokiečių kalbų žinios.

Didžiausias ir maloniausias įvertinimas – Zvi Heckerio pagyrimai ir mentoriaus padėkos žodžiai už atliktą darbą.

Praėję du mėnesiai Berlyne, Zvi Heckerio architektų biure buvo vieni vertingiausių mano profesiniame gyvenime. Gavę tokią galimybę, pasinaudokite ja!

Sėkmės priimant svarbius sprendimus!
Ewelina Iwaszko

Komentarai

Populiarūs įrašai