Erasmus+ praktika po studijų įmonėje „Auer-Weber-Assoziierte“ (Vokietija)



Savąją ERASMUS+ praktiką po studijų atlikau visoje Vokietijoje gerai žinomame architektūros ofise Auer-Weber-Assoziierte Štutgarte. Praktikos vietos pasirinkimą nulėmė keletas priežasčių. Štutgarte jau esu svečiavusis ERASMUS studijų metu, tad dar tada užmegzti kontaktai palengvino paieškos procesą. Antroji priežastis: įkvepiantys AWA įmonės projektai, platus darbo spektras bei geri atsiliepimai.

Nors įmonė tikrai didelė (50 darbuotojų Štutgarte ir 70 Miunchene) nuo pat pirmosios dienos i kolektyvą buvau priimta labai šiltai. Maloniai nuteikė faktas, kad dauguma būsimų kolegų –  jauni, veržlus ir idėjų kupini žmonės, padėję man visapusiškai integruotis į darbinę aplinką, tobulinti vokiečių kalbos žinias bei perprasti darbo kasdienybę.


Šešis praktikos mėnesius dirbau trijų žmonių komandoje, vystančioje Konferencijų centro projektą Miuncheno apylinkėje. Kadangi tai dar labai jaunas projektas, turėjau galimybę ne tik ruošti architektūrinius brėžinius, bet ir vystyti vidaus patalpų išdėstymo idėjas, eksperimentuoti su interjero medžiagiškumu, tirti, analizuoti ir siūlyti konstrukcinius sprendinius, dalyvauti pasitarimuose bei produktų pristatymuose.

Kita vertus, darbas dideliame architektūros ofise tikrai nėra lengvas. Dirbdama Auer-Weber-Assoziierte supratau, kaip sunku yra tapti pastebėtai didelėje ir profesionalioje ofiso komandoje. Išmokau kaip svarbu yra žinoti ir demonstruoti savo stipriąsias savybes. Man pasisekė, nes pasižymėjau studijų metu įgytomis vizualizacijų kūrimo žiniomis, kurios leido prisidėti ne tik prie savo komandos darbo, bet ir pasinerti į didžiąją dalį biuro veiklų, susipažinti ir dirbti su kitomis komandomis bei jų projektais.


Praktika Auer-Weber-Assoziierte atskleidė vokiškus darbo standartus, leido įsitikinti, kad vokiečiai yra tikrai daug ir labai preciziškai dirbanti tauta. Tai puiki aplinka, lavinti atsakingumo bei laiko valdymo įgūdžius.

Štutgartas – didelis, tvarkingas ir gražus miestas Vokietijos pietuose, dar žinomas kaip šios šalies automobilių pramonės bei Architektūros sostinė. Kas antras čia sutiktas žmogus yra inžinierius arba architektas. Tad man, kaip būsimai architektei, tai tikras įkvėpimo, įdomių pažinčių ir įvairių galimybių miestas, kuriame gausu muziejų, meno galerijų ir įvairiausių renginių.

Rūta Mitkutė

Komentarai

Populiarūs įrašai