Praktika MOSS įmonėje (Vokietija)


Vietiniai Miuncheną vadina milijoniniu kaimeliu, tačiau nesijaučia, kad čia gyventų daugiau nei milijonas žmonių. Senamiestis nedidelis, neklaidus. Miestas neužstatytas dangoraižiais, tad tikrai nesunku susigaudyti ir apsieiti be jokios telefono navigacijos. Aplinka graži, tvarkinga... kaip beveik visur Vokietijoje. Mieste yra didelis sodas, kuriame galima gerai praleisti laiką. Kalnai visai netoli tik pora valandų traukiniu, o tada jau gali pasirinkti: važiuoti dviračiu, kopti į viršūnę ar ramiai pavaikščioti. Mieste tikrai galima daug ką pamatyti, bet reikia žinoti, kur ieškoti. Mielai grįžčiau dar kartą.


Vienintelis dalykas, kuris erzino maisto prekių parduotuvės, kurios užsidaro 20:00 val., sekmadieniais beveik jokia įstaiga nedirba. Transporto sistema labai patogi, nors nėra pigi. Priešingai nei tenka girdėti, vokiečių kalbos nemokėjimas nėra didžiulė problema. Užtenka mokėti porą pagrindinių frazių kasdieniam bendravimui. Vokiečiai, jei mato, kad vokiškai visiškai tragiškai kalbi, tęsia pokalbį angliškai.

Praktikos metu reikdavo dirbti 8 valandas per dieną. Didžiąją laiko dalį tai buvo savarankiškas darbas, savaitinė patikra arba konsultacijos. Nebuvo neaiškumų, ką daryti, nes buvo pateikti projekto plano dokumentai, pagal kuriuos reikėjo atlikti užduotis. Dėl techninių dalykų buvo galima klausti pagalbos firmos programuotojų , kurie visada pagelbėdavo. Firma turi padalinius trijuose miestuose, todėl man siūlė porą savaičių padirbti kitame mieste, bet atsisakiau, nes buvo daug ką galima nuveikti ir Miunchene. Pradžioje nebuvo labai lengva, nes reikėjo laiko įsivažiuoti, bet vėliau sekėsi vis geriau. Nors programavimas nebuvo ta sritis, kuri labiausiai domino, bet buvo naudinga, nes panašius dalykus, kuriuos atlikau praktikos metu, dabar studijuosiu universitete.

Gajus Nojus Kremensas

Komentarai

Populiarūs įrašai