Erasmus+ praktika „AVED Productions“ organizacijoje (Ispanija)

2015-ųjų metų pradžioje apsilankiusi VGTU Užsienio ryšių direkcijoje gavau pasiūlymą nuvykti į audiovizualiniais projektais užsiimančią AVED Productions organizaciją, įsikūrusią Barselonoje, Ispanijoje. Ilgai nesvarsčiusi priėmiau šią galimybę.

Dar tik ruošiantis kelionei į svečią šalį, jau pradėjau darbuotis su asmeniniu audiovizualiniu projektu, kurį ketinau įgyvendinti su AVED Productions kolektyvo pagalba. Atvykusi į organizaciją gana greitai ir lengvai įsiliejau į bendraminčių ir labai įdomių, patyrusių ir iniciatyvių žmonių kolektyvą, kurie ne tik dalinosi savo žiniomis ir įžvalgomis apie kiną bei jo kūrimą, bet ir noriai padėdavo dirbant su asmeninėmis užduotimis. AVED Productions virtuvėje vyko daugybė skirtingo tipo projektų ir darbų, prie kurių sukosi tiek patyrę, tiek pirmą kartą su audiovizualiniu projektu susidūrę jaunuoliai.

Savo trumpos, bet labai turtingos praktikos metu išgryninau asmeninio trumpametražio filmo scenarijų, dirbau prie skirtingo tipo video projektų, įvaldžiau apšvietimą, kamerą ir garso techniką, sužinojau apie kino kalbos principus, prisiliečiau prie įvairiausių darbų visose audiovizualinio projekto kūrimo etapuose, turėjau galimybę pabendrauti ir mokytis iš kino industrijos profesionalų, išmokau dirbti kūrybinėje komandoje, organizuoti ir struktūruoti savo darbus, nebijoti klausti ir mokytis, pradėjau daugiau domėtis kino istorija, išmokau ispanų kalbos, įgavau tarpkultūrinės patirties ir savarankiškumo.

Visa ši patirtis ir žinios yra neįkainojama, nes tai padėjo man ne tik geriau suvokti savo karjeros kryptį ir galimybes, praplėtė mano akiratį, bet ir sustiprino kaip savarankišką asmenybę ir įkvėpė nebijoti išmėginti naujų dalykų.

Julija Daugėlaitė

Komentarai

Populiarūs įrašai