ERASMUS+ praktikos „Wolftech“ įmonėje (Lenkija) įspūdžiai

Žinote tą jausmą, kai kažkokioje situacijoje nežinai ką pasirinkti, labai abejoji, tada dvejodamas apsisprendi ir vėliau esi „žiauriai“ patenkintas savo sprendimu? Tas jausmas mane aplankė po ERASMUS+ praktikos užsienyje.

Visada norėjau išbandyti save užsienio rinkoje, pažiūrėti, kaip seksis dirbti su žmonėmis ne iš Lietuvos, įgyti tarptautinės patirties. Kadangi studijuoju multimediją ir kompiuterinį dizainą ir turiu patirties internetiniuose projektuose, ieškojau įmonės, kuri padėtų man tobulėti būtent šioje srityje. Atradau Lenkijoje „Wolftech“ įmonę, kuri užsiima informacinių technologijų sprendimais. Susisiekęs su jais aptariau savo lūkesčius. Ir nors norėjosi praktiką vasarą atlikti egzotiškesnėje šalyje, pabendravęs su „Wolftech“ biuro vadovu nusprendžiau vis tik važiuoti pas juos į Varšuvą.


Tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog „koks skirtumas, kur atlikti praktiką – Lietuvoje ar užsienyje“? Kai atsiduri kitoje šalyje ir būni išmestas iš savo komforto zonos, viskas atrodo kitaip. Tada svarbiausia būti atviram ir siurbti į save visą galimą patirtį, žinias, naujas pažintis darbe ir už jo ribų. Galiausiai kasdienis darbas šalia jaunų, entuziastingų profesionalų, bendravimas su užsienio klientais, naujos atsakomybės bei darbo patirtis kitoje šalyje lėmė tai, jog į Lietuvą grįžau daug drąsesnis bei labiau pasitikintis savimi, įgijau naudingų pažinčių ir netgi gavau pasiūlymą bendradarbiauti.


Esu įsitikinęs, jog kol esi jaunas, ambicingas, ištroškęs naujų įspūdžių bei patirties, privalai naudotis visomis teikiamomis galimybėmis ištrūkti iš patogios rutinos ir priimti naujus iššūkius. Iki šiol kalbėjau apie darbą užsienyje tariamąja nuosaka, bet dabar, po Erasmus+ suteiktos galimybės, galiu su kitais dalintis jau savo asmenine teigiama patirtimi Lenkijoje! Dėkoju Erasmus+!



Kazimiras Jarmolovskis
VGTU MKDfu-12
2015

Komentarai

Populiarūs įrašai