Praktika „Billboard Advertising LTD“ įmonėje (Malta)

Atliekant praktiką „Billboard Advertising LTD“ buvo įdomu stebėti įmonės viduje vykstančius procesus. Šioje kompanijoje susijungusios dvi atskirtos sritys – kūryba ir gamyba. Jos idealiai papildo viena kitą ir leidžia nuo pradžios iki pabaigos užauginti meno kūrinį, skirtą plačiajai auditorijai, nuolat ieškančiai naujovių ir netikėtumų.

Praktikos pradžioje svarbiausia buvo suvokti gamybos ypatumus, susipažinti su medžiagų įvairove, spausdintuvų savybėmis bei techninėmis galimybės. Įmonės darbuotojai labai aiškiai papasakodavo apie kiekvieno spausdintuvo veikimo principus ir kantriai mokė techninių subtilybių bei ne itin svarbių, tačiau kasdienybėje praverčiančių, gamybos gudrybių. Įmonėje galiojo taisyklė, kad kiekvienas darbuotojas, norėdamas prisidėti prie bet kurio įmonėje vykstančio kūrybos ar gamybos proceso, turi suvokti bendrą darbo visumą – nuo  idėjos iki galutinio varianto.

Atlikus trijų mėnesių praktiką šioje įmonėje aš galiu paruoštą plačiaformatę spaudą įlaminuoti laminavimo aparato pagalba, perkelti ją ant medžio ar plastiko plokštės rankiniu būdu. Galiu savarankiškai naudotis specialiais spausdintuvais, skirtais puodelių dizaino, marškinėlių ir lipdukų gamybai.

Suvokusi gamybos principus, pradėjau dirbti su kompiuterinėmis paveikslėlių redagavimo programomis bei kurti nesudėtingus dizaino pavyzdžius smulkiajai spaudai. Įmonės direktorius nuolat atsiųsdavo pataisymus su komentarais, leisdamas suvokti padarytas klaidas ir atverdamas duris galimai diskusijai.

Ši praktika buvo naudinga ne tik siekiant atrasti save darbo rinkoje, tačiau padėjo patobulinti kai kurias charakterio savybes, išsiugdyti laiko planavimo bei stipresnius darbo komandoje įgūdžius.
Didžiausias sunkumas iškilęs darbe – kalbos barjeras, kuris ne visuomet leisdavo teisingai suvokti paskirtas užduotis ir išreikšti savo nuomonę kai kuriais darbo aspektais. Apibendrinus praktikoje praleistą laiką, įgytą patirtį vertinu teigiamai, nes jaučiuosi stipresnė ir labiau pasitikinti savimi darbo rinkoje, patobulinau savo anglų kalbos žinias, komunikacinius įgūdžius, užmezgiau daug naudingų pažinčių ir panaudojau daugybe universitetinėje aplinkoje įgytų teorinių žinių praktinėje veikloje.


Gerda Kairytė, Kūrybinių industrijų fakultetas

Komentarai

  1. Atlikti praktiką Maltoje - tai puiki galimybe studentas. Aš taip pat studijuoju ir jeigu bus galimybė, būtinai atliksiu praktiką šioje šalyje. Nes mano ankstesnės atostogų keliones i Malta paliko tik šiltus prisiminimus apie saulėtą šalį.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai