ERASMUS+ praktika Latvijoje

Manau, kad kiekvienas žmogus savo gyvenime turi save realizuoti visais įmanomais būdais. Tik taip jis gali atrasti save ir iš tiesų suprasti ko nori.
Kuomet nusprendžiau kandidatuoti ERASMUS praktikai, maniau kad tai bus tiesiog paprasta praktika, tik užsienio šalyje. Tačiau, kaip dažniausiai ir būna, manęs laukė visai netikėti iššūkiai. Visų pirmą atliekant praktiką užsienyje turbūt kiekvienas patiria kultūrinį šoką: sunku surasti žmogų kalbantį tavo kalba, skiriasi žmonės ir žinoma būtina priprasti prie naujos aplinkos. Taip pat, darbo pobūdis, kurį turėjau atlikti, man buvo naujas. Žinoma, su marketingu ir rinkodara susipažinau universitete, bet, kuomet viską reikėjo pritaikyti praktiškai, teko padirbėti.
ERASMUS praktiką atlikau tarptautinėje įmonėje Lexton, kuri prekiauja buitine technika Baltijos šalyse. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti nuobodu ir nė kiek ne moteriška, tačiau anaiptol – kiekviena didesnė įmonė turi turėti žmogų, atsakingą už įmonės įvaizdį ir žinomumą. Nors ir didžiąją dalį laiko leidau ofise, teko apsilankyti ir įmonės parduotuvėje ir sandėlyje. Taip pamačiau kaip dirba visas tokio pobūdžio įmonės mechanizmas. Kolektyvas nors ir subrendęs, tačiau tikrai draugiškas ir visada galintis padėti.

 Turbūt daugelis galvoja, jog gera praktika užsienyje yra praktika kur nors, kur auga palmės ir per langą matome vandenyną. Bet egzotiška atmosfera toli gražu nėra rodiklis. Aš galiu Jus patikinti, jog ir būnant šiek tiek toliau nei 300 kilometrų nuo gimtųjų namų gali patirti tikrą ERASMUS praktiką. Taip pat, dar vienas didelis pliusas - grįžti į Lietuvą savaitgaliams nebuvo didelė problema. Dar viena priežastis, dėl ko ieškodama praktikos susižavėjau Lexton įmone - kad vienas jos padalinys yra ir Vilniuje. Čia taip pat teko apsilankyti, susipažinti su kolektyvu. Nors ir parduotuvė Lietuvoje yra bent 5 kartus mažesnė, ji turi savo klientų ratą ir tikrai kovoja dėl vietos rinkoje.

3 mėnesiai pas broliukus Latvius prabėgo greitai, o patirtis tikrai padės ateityje. Tikrai galiu patvirtinti, jog ši praktika – tvirtas laiptelis aukštyn siekiant karjeros ir gilinant žinias mano profesinėje srityje.



Magdalena Mečkovskytė
Kūrybinių industrijų fakultetas

Komentarai

Populiarūs įrašai