Erasmus+ studijos Austrijoje

Kai pradėjau mokytis Vilniaus Gedimino technikos universitete, visai negalvojau apie Erasmus galimybę išvažiuoti mokytis į užsienį. Tačiau ją įgyvendinęs galiu pasakyti, jog būčiau praradęs tikrai daug, jei nebūčiau pasinaudojęs universiteto pasiūlymu pusę metų gyventi ir mokytis kitoje valstybėje.

Prieš išvykstant viskas atrodė nepatirta ir nauja, todėl jaudulys tikrai buvo. Bet jis pradėjo nykti jau pirmąjį vakarą, kai susirinko pirmiejį atvykę Erasmus studentai iš kitų šalių ir Salsburgo universiteto „buddy students“. Visi buvo labai draugiški, bendraujantys ir nusiteikę praleisti puikų pusmetį. Tokia „erasmusietiška“ nuotaika lengvai pasigaunama, o kartu su naujais įspūdžiais ir veiklomis nė nebuvo kada būti blogos nuotaikos. Žmonės, kuriuos sutinki tokioje kelionėje yra vienas iš didžiausių pliusų - man buvo labai įdomu susipažinti su studentais iš skirtingų šalių ir kultūrų bei susirasti draugų, kuriuos galėsiu aplankyti, iš Čekijos, Šveicarijos, Olandijos, Pietų Korėjos. Laikas su naujais draugais ten yra visai kitoks. Turbūt dėl tos nuotaikos ir gyvenimo būdo, kuris atvykusiems nelabai leidžia pailsėti.

Esant naujoje šalyje norisi kuo daugiau keliauti ir pamatyti, susipažinti su kultūra, gamta, tradicijomis, leisti vakarus su naujais draugais, o ir paskaitos skatina domėtis savo studijuojamu dalyku iš visai kitos, kultūrinės, pusės. Galimybė susidrti su šalies mokymo sistema, dėstytojais iš įvairiausių šalių (man dėstė net iš 6) suteikia unikalios patirties ir praplečia mąstymą. Be to, atvykusiems studentams dažnai tenka dirbti tarpusavyje, kas skatina tarptautišką ir daugiakultūrį bendravimą bei darbą. O tai bus didelis plius ateityje siekiant karjeros ir už Lietuvos ribų. Galiausiai, gyvendamas ten, atrandi save iš naujo – aš pats pamėgau kalnus ir žygius į juos. Manau, jog kiekvienas keliaujantis su Erasmus pasikeičia viduje ir parsivežą kažką naujo iš to kultūrų kokteilio, kuriame praleidžia pusmetį.

Po šio nuotykio, kiekvienam, kuris turi galimybę pasinaudoti Erasmus+ galimybe, bet vis dar dvejoja, galiu nedvejodamas pasakyti – važiuok. Šį kelionė tai ne tik studijos kitoje šalyje, žinios ir patirtis. Tai yra nuotykis, iš kurio parsivežami nuostabūs prisiminimai, draugai ir įspūdžiai.

Vilius Marius Benetis
AF, BA 3 kursas, PGD-13, studijavo Salzburg University of Applied Sciences (Austrija)






2
015-2016 m.m. rudens semestras

Komentarai

Populiarūs įrašai