Erasmus+ studijos Porto universitete (Portugalija): patirtis, komandinis darbas, stereotipų laužymas, saulėlydžiai ir bangos

Šiltas oras, dar šiltesni žmonės ir neapsakomai gražus Porto miesto senamiestis, kuriame praklaidžiota ne viena diena ir naktis, išliks mano atmintyje visam gyvenimui. Sudėtingų konstrukcijų tiltai, skirtingų aukštų pastatai, išmarginti įvairiaspalvėmis keraminėmis plytelėmis, man – pastatų konstruktoriui, padarė neišdildoma įspūdį, o siauros nelygaus reljefo gatvelės nenustojo stebinti visą pusmetį. Ne ką mažiau gerų emocijų suteikdavo Atlanto vandenyno pakrantė. Tik grįžęs į Lietuvą jau tą pačią dieną pasiilgau „surfingo“... Kas gali būti geriau, už vandenyne „pagautą“ idealią bangą, vakarus, praleistus būryje gerų draugų, grožintis saulėlydžiu su portugališka vyno taure rankoje.

Portugalijoje ypač stipri ESN studentų atstovybė, kuri organizuoja labai daug įvairių renginių, tad nuobodžiauti neleidžia visus metus. Maisto degustacijos, sporto varžybos, bendros vakarienės, pažintines ekskursijos, vakarėliai ir aišku pigios kelionės po visą šalį. Mėgstantiems keliones rekomenduoju apsilankyti neapsakomo grožio gamta pritrenkiančiose Azores laukinėse salose, vienus įspūdingiausių mano matytų Algarvės paplūdimius pietuose ar spalvingąją Portugalijos sostinę – Lisaboną.

Paskutinis, bet ne mažiau stebinantis dalykas, visiškai kitokia mokymosi kultūra, čia visi dėstytojai bendrauja labai šiltai, draugiškai. Paskaitos vyksta dirbant komandose, kiekvieną savaitę pristatant padarytą pažangą, todėl universitete praleidi nemažai laiko. Dirbant su studentais iš viso pasaulio pasisemi neįkainojamos patirties, pagerini anglų kalbos žinias ir bendravimo įgūdžius.

Pasikeitęs pasaulio suvokimas, nesuskaičiuojami nauji draugai visame pasaulyje, sugriauti stereotipai ir tai tik dalis Erasmus privalumų, kurių nepamiršiu visą gyvenimą.

Tautvydas Bakas
SF, MA 2 kursas, PKfm-14, studijavo University of Porto (Portugalija), 2015-2016 m. m. rudens semestras

Komentarai

  1. Pasirodo Portugalijoje galima ne tik atostogaut, bet ir mokytis :) Nes man ji visada asocijavosi tik su atostogom, o paskutinį kartą aplankėm ir bene tolimiausią Portugalijos tašką - madeirą, tai ten nustebino ne tik gamta, bet ir madeiros viečbučiai - tokie oldskūliniai ir skoningi :) Įdomu, ar madeiroj būtų galima studijuoti :)) Beje, ten labai populiarios aktyvios pramogos - matyt tai egzistuoja pas juos kaip savaime suprantamas dalykas ir ne tik per atostogas. Žinoma, kai saulė šviečia, tai ir Lietuvoj daugiau sportuojančių atsiranda :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai