Ugnės architektūros studijos Budapešto ekonomikos ir technologijų universitete (Vengrijoje)

Studijuoti architektūrą pagal ERASMUS+ programą pasirinkau Budapešto ekonomikos ir technologijų universitetą. Kadangi nebuvau lankiusis šiame mieste prieš studijas, norėjau patirti naujų įspūdžių, susipažinti su vengrų kultūra.

Tiems, kuriems svarbi finansinė pusė, Vengrija yra puiki šalis ne tik studijoms, bet ir pastudentauti: kainos panašios lietuviškoms, todėl su mūsų pajamomis galima laisvai išsiversti. Stipendijos užteko buto nuomai ir smulkioms išlaidoms padengti. Transporto sistema patogi, metro nuveža greitai į bet kurią miesto dalį, naktimis važiuoja specialūs autobusai. Su studentišku bilietu (11eur mėnesiui) galima naudotis visomis viešojo transporto privilegijomis.


Tiems, kurie tikisi tik pasimėgauti atostogomis, atvykus į Vengriją reikės šiek tiek ir pasimokyti. Studijos įdomios, daug grupinių projektų, tarpinių atsiskaitymų, prezentacijų, kurių neišvengsi studijuodamas. Kiekvienam dalykui reikėdavo pasimokyti bent po kelias valandas per savaitę savarankiškai, užtat mokslo metų gale nesusidaro krūva neužbaigtų darbų ir paprastai visi spėja atsiskaityti laiku. Kadangi mūsų universitetas reikalauja 30 kreditų, o Budapešte reguliariems studentams užtenka 20, atsirado gana daug paskaitų: aš jų turėjau 11, bet dauguma jų buvo po 2, 3 kreditus. Tiesa, profesoriai per daug nespaudžia Erasmus studentų.

Nesigailiu pasirinkus Vengriją, susipažinau su kitokia mokymo struktūra, praplėčiau akiratį. Rekomenduoju!

Ugnė Noreikaitė
AF, BA 3 kursas, Af-13/2, studijavo Budapest University of Technology and Economics (Vengrija), 2015-2016 m. m. pavasario semestras

Komentarai

Populiarūs įrašai