Erasmus+ studijas Brno technologijos universitete Mindaugas vadina vienu iš geriausių sprendimų gyvenime

Niekada negalvojau važiuoti į Čekija, kai yra tiek daug alternatyvų pasaulio pietuose. Tačiau tai buvo vienas geriausių sprendimų gyvenime. Mokiausi Brno mieste (antras pagal dydį miestas Čekijoje), Brno technologijos universitete. Po varginančios, septyniolika valandų trukusios, kelionės autobusu pasiekiau išvykos tikslą – šalį, kurioje alaus bokalas kainuoja vieną eurą!

 Įtampos atvykę nepajausite: Brno technikos universitetas itin rimtai užsiima Erasmus studentų koordinavimu, paskiria jiems bičiulį „pickup guy“, kuris pasitiks Jus atvykus. Universitetas organizuoja begalę renginių (netgi yra preliminarus pusmečio veiklų tvarkaraštis), pvz. pirmąją savaitę rengiami žaidimai susipažinimui, čekų kalbos kursai, pažintinė kelionė aplink miestą, čekiškos virtuvės patiekalų ragavimas ir net išvyka į nuostabų Znojmo miestą. O svarbiausia – visą  pažintinę savaitę kompensuoja universitetas.

Studijos Brno technikos universitete yra įdomios: darbas grupėse, nemažai praktinių užsiėmimų, tolygus krūvio paskirstymas semestro eigoje. Visą pusmetį grupėse rengėme projektą, braižėme brėžinius, galutinį rezultatą atspausdinome 3D spausdintuvu, dalyvavome išvykose į įmones, netgi programavome industrinį robotą. Šis universitetas yra puiki įstaiga siekiantiems pagilinti VGTU įgytas žinias, „patirti“ inžinerinį mokslą iš arti. Nuoširdžiai lankant paskaitas, sesijos metu bėdų tikrai nebus.

 

Bene didžiausias pliusas gyvenant Čekijoje yra žemos, Lietuvai prilygstančios, dažnai net žemesnės, kainos. Iš universiteto skiriamos stipendijos pavyko pragyventi beveik visą pusmetį, išvykti į nemažai kelionių. Čekija yra puiki šalis kelionėms, nes aplink ją daugybė nuostabių šalių. Man pavyko nuvykti į Vengriją (Budapeštą), Slovakiją (Bratislavą), Lenkiją (Krokuvą), taip pat aplankiau nemažai Čekijos miestų.


Prieš išvykstant į šia gyvenimą keičiančią, nepakartojamą kelionę dvejojau, kilo daug klausimų: ar susikalbėsiu? Ar rasiu draugų? Ar pragyvensiu? Ar išlaikysiu egzaminus? Visiems, norintiems teigiamo atsakymo į šiuos klausimus, ieškantiems ypatingų ir nepakartojamų tarptautinių draugų, taip pat tiems, kurie mėgsta sau mesti įšūkius, tobulinti save ir plėsti savo pasaulėžiūrą, rekomenduoju šią nuostabią šalį – Čekiją. Sėkmės Jums kelionėje!





Mindaugas Venclovas, TIF, BA 3 kursas, TIF-13/3, studijavo Brno University of Technology (Čekija), 2015-2016 m. m. pavasario semestras

Komentarai

Populiarūs įrašai