Monikos Erasmus+ praktika netradicinėje modelių agentūroje „Sonder People“, Portugalija


Jei esi asmenybė, ieškanti „spyrio“ kažką pakeisti savo kasdienybėje, ši žinutė skirta Tau.

Kai pavargau nuo mane supančios rutinos ir jau įveiktų, bei išeiti iš komforto zonos neverčiančių užduočių, supratau, kad atėjo metas imtis naujų iššūkių. Visą laiką jaučiamas noras džiaugtis gyvenimu, keliauti ir tuo pačiu tobulėti ne tik kaip asmenybė, bet ir profesionalė, paskatino šią vasarą pasirinkti galimybę dalyvauti Erasmus+ praktika programoje. Tai buvo neplanuotas ir netikėtai priimtas sprendimas, kuriuo labai džiaugiuosi.

Praktiką pasirinkau atlikti netradicinėje modelių agentūroje „Sonder People“, esančioje Portugalijos sostinėje Lisabonoje. Kodėl? Visų pirma, mane sužavėjo įmonės požiūris į esamą reklamos industrijos situaciją. Jų netenkina susidaręs stereotipas, jog reklamose turi būti tik mados ir grožio industrijos standartus atitinkantys žmonės. „Sonder People“ keičia situaciją skatindama savo klientus rinktis Tikrus Žmones (angl. „Real People“), kurie yra artimi Tavo aplinkai. Tai Tikri Žmonės: ypatingi, įvairūs ir jų išskirtiniai bruožai yra privalumas, o ne trūkumas.


Antra, kaip ir minėjau prieš tai, norėjau išbandyti kažką naujo ir verčiančio išeiti iš komforto zonos. Pagrindiniai iššūkiai: nauja darbo aplinka, kultūra ir kalba (portugalų). „Sonder People“ suteikė man galimybę būti savimi dirbant kūrybinėje aplinkoje, kuri, dažnu atveju, reikalavo gebėjimo greitai priimti savarankiškus sprendimus esant stresinėms situacijoms. Kartu, neplanuotai turėjau išmokti portugalų kalbos, kadangi tai buvo pagrindinė darbo kalba, be kurios negalėčiau efektyviai atlikti užduočių ir komunikuoti su komanda.

Kitas įgyvendintas noras – keliauti. Turėjau galimybę laisvu metu atrasti gražiausias Portugalijos pakrantes, vakarus po darbo leisti niekada nemiegančioje Lisabonoje, gaudyti bangas bei lydėti saulėlydžius vandenyne. Lisabona tai miestas, kuris atskleidžia ne tik Portugalijos kultūros žavumą ir išskirtinumą, bet tuo pačiu suteikia galimybę jaustis kaip namie, būnant skirtingų kultūrų apsuptyje.

Jeigu turėčiau galimybę kartoti Erasmus+ praktiką, be jokių abejonių rinkčiausi praktiką išskirtinėje ir motyvuojančioje „Sonder People“ komandoje. Įgyta patirtis, atrasti draugai ir nuostabi Portugalijos gamta pranoko visus patirtus iššūkius. Be akivaizdžios profesinės naudos, įgavau daug įkvėpimo ir toliau nenustoti tobulinti save kaip asmenybę, bei drąsiau siekti net pačių beprotiškiausių tikslų ir svajonių.

Nuoširdžiai rekomenduoju nedvejoti ir imtis naujo iššūkio atliekant Erasmus+ praktiką. Kodėl? Pabandyk ir sužinosi. :)

Monika Miltenytė
Atliko praktiką netradicinėje modelių agentūroje „Sonder People“, Portugalija, 2016 m

Komentarai

Populiarūs įrašai