4 patarimai iš pirmų lūpų, skirti visiems, keliaujantiems į Amsterdamą



atvykimas. 

Ekonomiškiausi skrydžiai - Wizzair (Vilnius/Kaunas/Ryga – Eindhoven). Laiku perkant bilietus round trip'as įmanomas už €20. Perkant bilietus siūlau įsigyti ir metinę „WIZZ discount club“ narystę, kuri kainuos papildomus €20. Čia yra MUST HAVE planuojant atlikti bent du skrydžius: nuolaidos papildomam bagažui, ir  neskaudės lankyti mamą praktikos metu, mokant už bilietus po €10.

namai.

Amsterdame gyvenimas be išimčių prasideda blaškantis po skirtingas laikinas gyvenamasias vietas. Turint pažįstamų/draugų/giminių šiame mieste yra didelis laimėjimas, prieš atvykstant siūlau pradėti stiprinti jūsų tarpusavio ryšius. Gyvenvietės paieškai efektyviausiai veikia kamernet.nl ir facebook.com. Kainos įvairios, labai priklauso nuo lokacijos (prasideda nuo 400€).

dviratis.

Pigiausi dviračiai yra perkami naktį išėjus iš vietinio pub'o. Kainos svyruoja tarp 15-30€ ir dviračiai būna stebėtinai kokybiški, tačiau čia kvestionuojama jūsų moralė.
Geriausia dviratį pirkti facebook'e, bet jį gerai patikrinti prieš įsigyjant. Pasitaiko amoralių pardavėjų ir dviračių, kurie parduodami sugedę, bet su laikinu pataisymu (40-80€).
Saugiausia dviratį pirkti secondhand bikeshop'uose, čia gaunat dviračio dokumentus. Jie būna techniškai tvarkingi ir gal net su garantija (100-200€).

gyvenimas.

Mobilaus ryšio operatorius – Lebara. Atsiskaitinėjimas banko kortele  dažniausiai tik turint MAESTRO, tad atlaisvinkit vietos piniginėje gryniesiems. Užsisakyti ‘Revolut‘ yra labai naudinga, kad išvengtumėt mokesčių nusiiminėjant grynuosius bankomatuose. Skvotai yra neatskiriama Olandijos dalis, juose rečiau sutiksi turistų ir čia vykstančių renginių nereikėtų praleisti.  (radar.quat.net)

Geros kelionės linki VGTU AF studentas Dominykas Savickas, atlikęs praktiką įmonėje temp.architecture.urbanism, Amsterdame, Nyderlanduose!

Komentarai

Populiarūs įrašai