Mingailės Erasmus+ studijos Austrijoje: nepamirštama 5 mėnesių patirtis


Aš jumis dėta net nesvarstyčiau, ar ryžtis Erasmus+, ar ne: tai tik laiko švaistymas! Verčiau įsijunkit VGTU partnerių sąrašus ir išsirinkite universitetą, kurį dar ilgai prisiminsite, kaip neįkainojamą ir nepakeičiamą dovaną, kaip įstaigą suteikusią nuostabią patirtį. Ką padariau ir aš. Nė nemąstydama ar verta, išsirinkau HF Kufstein Tirol University of Applied Sciences - mano galva, labiausiai atitinkantį mano lūkesčius universitetą Austrijoje.

Ši programa siūlo daugiau nei jūs galite įsivaizduoti. Tiesa, jūsų pačių entuziazmas yra labai svarbus.

Erasmus+ pusmetis – tai kaip visas jūsų sąmoningas ir brandus gyvenimas, kurį susikūrėte tėvynėje per pastaruosius 3 - 4 metus. Čia viskas vyksta kaip laiko mašinoje: jūs atsiduriate naujoje, nepažįstamoje aplinkoje, prie jos neįtikėtinai greitai priprantate ir pamilstate, susipažįstate su naujais žmonėmis, kurie akimirksniu tampa nuostabiais draugais (nes žmonės, žinodami, kad turi tik kelis mėnesius, yra linkę per trumpą laiką atskleisti savo asmenybę, sumažinti emocinį atstumą ir pažinti TAVE), nejučia jūs susikuriate visą gyvenimą vietoje, kuri vos prieš mėnesį atrodė visiškai svetima, ir tik pažvelgę į kalendorių suprantate, kad pralėkė 5 mėnesiai. Šie 5 mėnesiai jūsų atminty įsirėš kiek kontraversiškai: kaip tiesiog neįtikėtinai greitai praskriejęs laikas ir kaip gyvenimo etapas padovanojęs nuostabią paletę įspūdžių, išgyvenimų, patyrimų, jausmų ir įvykių, kurie, sunku suvokti, tilpo į tokį trumpą laiko tarpą.

Tiesa, visa tai tik „gėlytės“, aš nė neužsiminiau apie puikius dėstytojus, kurių tikslas jus išmokyti ir suteikti jums kiek įmanoma daugiau informacijos, draugišką ir paslaugią administraciją, kuri pasiryžusi pagelbėti bet kokiu klausimu, fantastišką gamtą, kvapą gniaužiančius kalnų masyvus, kurie, regis, ranka pasiekiami, saulėtą ir sniegingą žiemą bei šiltą ir jaukų rudenį, aktyvų laisvalaikį, lengvai pasiekiamus kultūros lobius tiek pačioje Austrijoje, tiek visoje Europoje, aukštą visuomenės lygį. Be abejo, turėčiau paminėti ir tai, kad Kufšteinas, yra mažutėlis miestelis turintis vos 17 000 gyventojų. Tad, tiems, kurie yra pametę galvas dėl dangoraižių, nuolat zujančių automobilių, minių, aibės klubų ir nenurimstančio judėjimo, siūlyčiau rinktis ką kitą, nes Kufšteinas viso to tikrai negali pasiūlyti.

Be galo vertinu šią patirtį, nes ji man suteikė galimybę susipažinti su neįtikėtinais žmonėmis, pažinti kultūras iš viso pasaulio pradedant Australija, Taivanu, Pietų Korėja, Kinija ir baigiant lotynų ritmu alsuojančia Kolumbija, Čile, Meksika ir dar daugeliu kitų, įgavau vertingų profesinių žinių, mėgavausi aktyviu laisvalaikiu kalnuose ir netik, geriau pažinau save ir savo norus, patobulinau ne tik anglų kalbos įgūdžius, bet pramokau ir vokiečių bei ispanų (ta daugiakultūrė aplinka tiesiog sprogsta nuo galimybių), gyvenau pilietiškoje visuomenėje. Puiku ir tai, kad universitetas suteikia galimybę dalyvauti sportinėje veikloje, tad plaukimo, futbolo, krepšinio, tinklinio, savigynos ir t. t. entuziastams tikrai bus suteikta galimybė save realizuoti ir šiose srityse. Na, o jei pats miestelis pabostų, Miunchenas yra vos už valandos kelio, o iš ten, kaip žinia, galima patekti bet kur.

Pabaigai, norėčiau pabrėžti: nesvarbu, kokį universitetą be pasirinktumėte, kokioje šalyje be apsistotumėte, nesnauskite. Nė nepastebėsit kaip prabėgs laikas. Susipažinkite, pamatykite, patirkite, smalsaukite ir prieš Jūsų akis atsivers aibės galimybių.

Sėkmės!



Mingailė Medingytė
VVF, BA 4 kursas, studijavo FH Kufstein Tirol University of Applied Sciences (Austrija), 2016-2017 m. m. rudens semestras

Komentarai

Populiarūs įrašai