Dr. Olga Regina Šostak tarptautinėje darbuotojų savaitėje Karlsrūjes taikomųjų mokslų universitete

Šių metų kovo 20-24 dienomis įvyko „ErasmusStaffWeekforArchitecture 2017“ Vokietijos Taikomųjų mokslų universitete Karlsrūjes mieste.


Ši tarptautinė savaitė organizuota Architektūros katedroje suteikė puikią galimybę visiems dalyviams – patyrusiems mokslininkams architektūros srityje iš didžiausių Europos universitetų (Austrijos, Airijos, Baskų šalies, Kroatijos, Slovėnijos ir Lietuvos) sustiprinti tarptautinę partnerystę ir tarptautinius ryšius bei dalintis žiniomis ir patirtimi mobilumo srityje. Visi svečiai skaitė paskaitas ir dalinosi idėjomis apie architektūros mokslo internacionalizavimo ir tarptautinio dėstymo galimybes.


Visas lektorių paskaitas išklausė Taikomųjų mokslų universiteto 150 studentai, o kiekvienas dėstytojas svečias kartu su Karlsrūjes universiteto profesoriumi ir studentų grupe rengė architektūrinį projektą.

Man teko garbė dirbti kartu su Karlsrūjes Taikomųjų mokslų universiteto profesoriumi ir diplomuotu architektu Randolfu Liemu. Mūsų projekto temos pavadinimas – „Euro-Mikro-Mobail-Home“. Projekte dalyvavo 27 įvairių kursų architektūros studentai, kurie dirbo po du ir paros bėgyje turėjo sukurti mobilų modernų namą, su kuriuo galėtų keliauti per Europos šalis ir pasiekti Lietuvą.

Tarptautinė personalo savaitė Karlsrūjes Taikomųjų mokslų universitete paskatino internacionalizacijos ir modernizavimo idėjas; dalyvių pasitikėjimą tarptautine partneryste, naudojant savo sugebėjimus, talentus ir skirtumus.



Dr. Olga Regina Šostak, docentė, VGTU Inžinerinės grafikos katedra

Komentarai

Populiarūs įrašai