Aistės Erasmus+ patirtis ir nuotykiai iš Dublino

Vėjo nublokšti - pirmoji mintis kalbant apie patirtį Airijoje. Dublinas visada žalias, lietingas ir vėjuotas. Apie pirmus du punktus girdėjau ir skaičiau daug kartų, tad buvau pasiruošusi pasimatyti su saule tik grįžus, tačiau nebuvau pasiruošusi išėjus ryte į universitetą matyti išvartytus ženklus, tvoras ir keliauti į paskaitas nusisukinėjant nuo vėjo, nes kitaip neįkvėpsi oro. Žinoma, taip buvo ne visada: ir gegužė, ir birželis lepino saulute ir šiltesniu oru. Dublinas - tai architektūra žavintis miestas, persmelktas istorijos: keltai, vikingai, laisvės kovos ir pan.

UNIVERSITETAS

„DIT“, kuriame ir išvykau mainų programoje, turi kelis fakultetus centrinėse vietose. Išskirtinis dalykas, palyginus su kitais atvykusiais Erasmus studentais, kad VGTU Erasmus+ studentai yra priskiriami BACCI programai ir gali rinktis bet kokius modulius iš viso universiteto. Taip pat, verta paminėti, kad dėstytojai yra labai charizmatiški. Be to, vertinimo ir egzaminavimo sistema skiriasi nuo VGTU: čia teks prisiminti valstybinius egzaminus ir jų tvarką, taip pat rezultatų reiks laukti ilgai - mėnesį ar du.

PRAKTINIAI PATARIMAI:

„DIT“ nesuteikia bendrabučių, todėl būsto reikės ieškotis patiems. Nuoma Dubline yra labai brangi (iš asmeninės patirties - brangesnė nei Londone), o būstai dažnai nuo perdidelės drėgmės būna apgyvendinti pelėsių. Taip pat, jei įmanoma ieškant būsto pasidomėkite ar yra džiovyklė, nes vargiai sulauksite gero oro, kad rūbus galėtumėte džiovinti lauke. 
Transportas Dubline yra brangus, tačiau iš karto pasirūpinus studento nuolaida galima važinėti 5 dienas už 23 eurus. Patariu iš karto įsigyti „Leap card“, su kuria ir paprasti bilietėliai pigiau. Taip pat, autobusai grynais priima tik monetas ir grąžos neduoda. 
ERASMUS+ stipendijos, kurią suteikia universitetas neužteks, todėl iš anksto susiplanuokite finansus.

KELIONĖS:

Tiek Dublinas, tiek visa Airija turi pasiūlyti daugybę nuostabių vietų. Tad būtinai siūlyčiau pasispausti ir pakeliauti. Taip pat, įvadinės savaitės metu, „DIT“ nemokamai nuveža Erasmus studentus prie Moher uolų (iš ankto užsiregistravus) bei pasirūpina nemokamu turu po Dubliną. Būtinai rekomenduoju nuvažiuoti į Wiclow kalnų turą su „Gray Line“ įmonės gidu Eoin - tai buvo įspūdingiausia ir smagiausia kelionė iš visų, kuriose buvau Airijoje.

Aistė Zakarkaitė

KIF, BA 3, studijavo Dublin Institute of Technology (Ireland), 2016-2017 m. m. pavasario semestras

Komentarai

  1. O man labai įdomu, ar yra kokia nors galimybė studentams taip išvykstantiems pasiskolinti pinigų staiga pritrūkus? Ar kokia nors tvarka atskira įmanoma pasiimti kokį minimalų kreditą ar ką?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai