Anitos studijų patirtis Čekijoje




Esu Avionikos trečio kurso studentė. Ilgai svarsčiau pasinaudoti galimybe studijuoti užsienyje ar ne, bet galų gale nusprendžiau pabandyti ir tikrai nesigailiu! Erasmus+ studijos – tai ne tik semestras užsienio universitete, bet ir puiki galimybė išeiti iš savo komforto zonos, patirti daugybę įspūdžių, susirasti naujų draugų ir užmegzti naujų pažinčių.

Pasirinkau Brno technologijų universitetą dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, dėl palyginus žemų kainų (stipendijos tikrai užteko bendrabučiui apmokėti ir pragyvenimui). Antra, dėl Čekijos geografinės padėties – labai mėgstu keliauti, todėl tai buvo vienas esminių kriterijų. Trečia, apie šį universitetą girdėjau ne vieną gerą atsiliepimą iš savo pažįstamų. 

Atvykus, iškart pasitiko mentorius (šis žmogus susisiekė dar prieš išvažiuojant iš Lietuvos, patarė ką geriau pasidaryti prieš išvykstant, kas labai padėjo ruošiantis kelionei). Studijos Brno technologijų universitete buvo įdomios, būtent per šį semestrą supratau, kad tikrai studijuoju aviacijos srityje. Turėjome nemažai praktinių užduočių, su kuriomis ne visada buvo lengva „susidoroti“ iškart, bet įsigilinus, pabendravus su kursiokais ir dėstytojais, viskas tapdavo aiškiau.

Semestras prabėgo labai greitai, todėl patarimas planuojantiems išvykti – naudokitės visomis galimybės, neatidėliokite nieko, nes „vėliau“ gali būti jau per vėlu. :) Sėkmės!

P. S. Jeigu vis dar svarstai ar verta, mano atsakymas: “Tikrai verta!”

Komentarai

Populiarūs įrašai