Praktika Amsterdame, studijoje FABRICations



Baigusi architektūros studijas Vilniaus Gedimino Technikos universitete, nusprendžiau, kad noriu praplėsti savo profesines žinias apie urbanistiką, tvarią šiuolaikinę architektūrą, sprendinius, padėsiančius kovoti su ekologinėmis problemomis pasaulyje. FABRICations studija, įsikūrusi Amsterdame, buvo būtent ta vieta, kurios ieškojau. Smalsumą žadinantys žemėlapiai, diagramos, „sveikos urbanistikos temos“ (FABRICations taikomi principai kiekviename projekte, aprėpiantys sveiką gyvenseną, ekonomiką, mobilumą, sociokultūrinę aplinką, medžiagų perdirbimą, energiją) iš pradžių atrodė gan sudėtingai, tačiau pradėjus dirbti buvo lengva įsisavinti, kaip kompleksiškai, nepriklausomai nuo mastelio, kiekviename projekte gali atsirasti sprendiniai, naudingi visiems – ir žmonėms, ir gamtai.

Kolegos FABRICations ofise buvo labai draugiški, galiu drąsiai sakyti, kad ten radau gerų draugų. Kilus klausimų iš profesinės pusės, visi buvo pasiruošę į juos atsakyti, nesvarbu, jei klausimai kyla tiesiog iš smalsumo ir net nėra susiję su projektu, prie kurio dirbama. Taip pat, daug laiko su kolegomis praleidau neformalioje aplinkoje, kas paskatino ir geresnę darbo tėkmę, kadangi geriau pažinome vienas kitą. Dauguma žmonių ofise yra iš labai įvairių pasaulio vietų – Kinijos, Šri Lankos, Vietnamo, Kroatijos, Kanados, Ispanijos ir t.t., tad turėjau galimybę susipažinti su įvairiais kultūriniais skirtumais, kurie labai pagerina atmosferą ofise. Iš esmės galiu pasakyti, kad įvairių žmonių pažinimas ir bendravimas su jais buvo tolygiai, arba net labiau, vertinga patirtis kaip ir įgytos profesinės žinios.
Labai rekomenduoju FABRICations ypač tiems studentams, kurie sieja savo ateitį su urbanistika. Taip pat, galimybė pagyventi Amsterdame manau kiekvienam atneš labai daug – tai turbūt vienas gyviausių ir įvairiausių miestų, kuriuose esu buvusi.

Komentarai

Populiarūs įrašai