Viliaus Erasmus+ praktika Kopenhagoje, Danijoje




Baigęs bakalauro studijas Vilniaus Gedimino Technikos Universitete, nusprendžiau, kad savo žinias noriu pagilinti užsienyje. Pasirinkti buvo labai paprasta, kadangi ruošiant baigiamąjį darbą ir atliekant įvairių urbanistinių projektų studijas, ypač rėmiausi ADEPT atliktais projektais. Tokiu būdu įvyko pirmoji pažintis su būsimąja praktikos vieta. Vėliau, kai buvo metas rinktis praktikos vietą, beliko tik išsiųsti portfolio ir tikėtis, kad išreikštas susidomėjimas bus pastebėtas.
Atvykęs į Kopenhagą ir pradėjęs darbus, iškart supratau, kad atsidūriau tokioje aplinkoje, kokioje ir norėjau būti. ADEPT projektavimo metodai, dėmesys detalėms, konservatyvus ir jautrus požiūris į miesto vystymąsi, jo problemas ir vertybes yra kaip tik tai, ko reikia sėkmingai ir augančiai architektūros studijai. Toks požiūris atsispindi ir santykiuose tarp kolegų. Draugiška aplinka ir pagarba visiems darbuotojams, nepriklausomai nuo jų statuso, ženkliai prisideda prie sėkmingos praktikos. 

Per šiuos mėnesius teko sudalyvauti keliuose architektūros bei urbanistinio dizaino konkursuose (iš kurių vieną pavyko laimėti), prisidėti prie jau vystomų projektų bei teikti pasiūlymus įvairiems klientams. Džiaugiuosi, kad įgytos žinios sustiprino mano, kaip architekto kompetencijas ir suteikė pasitikėjimo savimi tęsti karjerą.

Komentarai

Populiarūs įrašai