Lauros įspūdžiai Bolonijoje! - Išnaudotos visos galimybės!


Kviečiame pasisemti energijos ir motyvacijos iš Lauros ir jos pasakojimo apie Boloniją, Italiją ! :) 

Esu žmogus, kuris išnaudojo visą Erasmus studijų laiką.
Ketvirtame kurse pasiryžau paskutinį kartą išvažiuoti ir studijuoti į Italiją, Bolonijos universitetą. Daug kas abejojo šiuo mano sprendimu, visgi tai nemenkas išbandymas, kadangi baigiamieji metai ir visą dėmesį reikia sutelkti į baigiamojo bakalauro darbo rašymą. :)
Bet aš neišsigandau! Priešingai – manau, kad studijuojant tokioje studijų srityje, visi gyvenimo išbandymai ir išlipimas iš komforto zonos, labai puikiai gali padėti siekti karjeros aukštumų. J
Italija buvo visiškai kitokia, negu Berlynas, kuriame prieš tai atlikinėjau praktiką. Italijoje žmonės – atsipalaidavę, niekur neskubantys. Būdama Italijoje dar kartą įsitikinau, kad ne visi žmonės yra apsigyvenę virtualiame pasaulyje. Ne visiems jiems geriau vakarus leisti internete. J Italai labai vertina bendravimą ir realų ryšį, ilgus pokalbius. Vakarienės pas juos trunka ne valandą, o dažniausiai dvi arba tris. Jie neturi nusistatę rėmų, kiek gali laiko leisti vienai ar kitai veiklai, daugumą dalykų jie daro intuityviai, taip, kaip tuo metu jaučiasi.
Bolonija – be galo gražus miestas. Įsimylėjau Italiją. Jau nekalbant apie tai, kokia įvairi virtuvė Italijoje.. Pradedant makaronais ir baigiant picomis. O kur dar ledai, kurių skonis greičiausiai visuomet liks atmintyje. J
Kai pamačiau, jog sąraše atsirado Bolonijos universitetas, net nedvejojau apie dalyvavimą Erasmus atrankoje. Manau, kad tai labai didelė patirtis ir vienas iš geriausių gyvenime įvykusių dalykų. Ne visuomet pasitaiko galimybė pabūti seniausio pasaulio universiteto studentu. :)
Nors mokytis buvo sunku, kadangi reikėjo studijuoti magistro dalykus, o esu tik bakalauro studentė, tačiau buvo be galo įdomu, kadangi sužinojau daugybę naujų dalykų ne tik apie marketingą, verslą, bet ir apie pačią Italiją.

Likau maloniai nustebinta Erasmus organizacijos darbu. Jie stengėsi sukurti atvykusiems kuo geresnę atmosferą, buvo daug įvairiausių veiklų, užsiėmimų, susitikimų, taip pat ir kelionių..
Visi mėnesiai, kuriuos praleidau Bolonijoje, praėjo kaip viena trumpa akimirką, kurią prisiminti labai smagu, bet tuo pačiu ir liūdna, kadangi ten palikau ne vieną naujai atrastą draugą, ne vieną vietą, kurios dar nespėjau aplankyti ir dėl kurios tik pasižadėjau sau, kad būtinai dar grįšiu į Italiją.
Prieš tai niekuomet gyvenime nebuvau buvusi Italijoje ir manau, kad Erasmus tam buvo puiki proga, kadangi keliaujant tu niekuomet nepraleidi tiek daug laiko, kaip išvažiuodamas studijuoti, atlikinėti praktikos arba dirbti. Per keletą mėnesių tu spėji įsilieti į šalies ritmą, pažinti šalyje gyvenančius žmones ir spėji įsilieti į jų ritmą.

Jeigu prieš išvykstant į Italiją buvau visuomet labai konkreti ir sunkiai susitaikydavau su nesėkmėmis, būtent po šio Erasmus, kuris vyko Bolonijoje, iš ten gyvenančių žmonių išmokau, kad kartais nesėkmės atneša didesnes sėkmes ir laimėjimus, kad ne visuomet iš karto reikia nuleisti rankas. Man patinka Italų požiūris, jog nieko nėra neįmanomo. Jie gyvenime niekur neskuba ir yra visiškai atsipalaidavę žmonės, kurie supranta, kad kartais reikia tiesiog mėgautis gyvenimu. J
Apskritai manau, kad Erasmus yra tai, ką privalo patirti kiekvienas studentas. Tai šimtu procentu geriausias dalykas, kurį nuspendžiau padaryti studijuodama. Tai – pati geriausia galimybė, puiki proga susipažinti su žmonėmis iš viso pasaulio, patobulinti užsienio kalbų žinias, pritaikyti jau išmoktus teorinius dalykus, pasisemti daugybę naujų idėjų.


Komentarai

Populiarūs įrašai