Studijos Norvegijoje! - Norwegian University of Science and Technology (NTNU)


Kviečiame paskaityti Gerdos pasakojimą apie jos patirtį Norvegijos mokslo ir technologijos universitete, Jovike! :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Kelionei į Norvegiją rinkausi lėktuvą. Skrendant į ar iš Oslo galima rasti labai pigių bilietų, o ekspresas iki miestelio, kuriame gyvenau, arba traukiniai yra patogus bei greitas pasirinkimas. Vis dėlto grįžti į Lietuvą teko su mašina. Daiktų kiekis bei noras pamatyti daugiau šalies paskatino rinktis būtent šią transporto priemonę.
Bendrabučiai atrodo puikiai. Nors miestelis gan nedidelis tačiau pasirinkimo variantų kur gyventi buvo bent keletas. Manau kiekvienas gali rasti optimaliausią variantą sau. Kambariai skirti gyventi vienam nebent būtų pageidaujama priešingai. Aš dalinausi tik virtuve su keliais žmonėmis, nes dušas ir tualetas buvo sujungtas su kambariu. Kambariai įrengti šiuolaikiškai, yra sutvarkyti bei nauji. Deja kaina yra labai aukšta (nuo 450 € per mėnesį).

Universitetas yra nemažas tačiau išskirstytas per kelis miestus. Studentų skaičius Jovike siekia apie 4000, tačiau dėl nemažo tarptautinių studentų skaičiaus niekada netrūksta veiklos. Mokymosi kokybė universitete puiki. Dėstytojai mielai bendrauja ir suteikia visas galimybes išmokti. Prietaisai nauji, jais buvo galima naudotis bet kuriuo metu, todėl tai dar labiau skatino domėtis bei ugdyti savarankiškumą. Universiteto pastatai nauji ir modernūs, pilni erdvių skitų mokytis ar tiesiog praleisti laiką.
Miestas, kuriame buvau apsistojusi, nėra didelis tačiau studentai nuolat organizuoja įvairias veiklas. Stalo žaidimų vakarai, viktorinos bei vakarėliai – kiekvienas gali rasti savo pasilinksmino būda. Tarptautinis ofisas labai draugiškas ir veiklus. Keletas ekskursijų bei žygiai tikrai praskaidrina ilgus Norvegiškus vakarus. Mėgstantiems aktyvų laisvalaikį ir gamtą Norvegija tikrai puiki šalis: čia netrūksta pažintinių takų pritaikytų tiek vasarai tiek žiemai. 


Komentarai

Populiarūs įrašai