Praktika Barselonoje ! Atskleisk savo kūrybiškumą su DNA Barcelona Architects!


Dalinamės Gytės patirtimi apie atliktą praktiką Ispanijoje! 


VGTU studijavau architektūrą ir po studijų nusprendžiau atlikti Erasmus+ praktiką. Norėjau vykti į vieną iš pietų Europos valstybių ir pasirinkau Ispaniją. Praktikos ieškojau įvairiose svetainėse, kuriose pateikiama sąrašai praktikų Europoje. DNA Barcelona Architects patraukė akį įdomiais projektais. Nedvejodama nusiunčiau paraišką ir per kelias dienas gavau patvirtinimą, kad galiu atvykti atlikti praktiką pasirinktomis datomis.
Apgyvendinimo pradėjau ieškotis likus kelioms savaitėms iki atvykimo. Tai nebuvo lengva ir daugelis mano kolegų (kitų praktikantų) būstus susirado tik atvykę į Barseloną. Facebook’e yra labia daug “Erasmus Barcelona” grupių ir puslapių, kur paskelbiama daug pasiūlymų apie nuomojamus kambarius ar butus, tačiau didžioji jų dalis yra arba itin brangūs (500 eurų arba daugiau už kambarį) arba yra apgaulingi skelbimai, todėl reikia būti itin atsargiems. Man pasisekė rasti kambarį už neblogą kainą prieš atvykstant į Barseloną. Nereikėtų baimintis dėl gyvenamosios vietos lokacijos, nes susisiekimo sistema Barselonoje yra itin gera. Svarbu tik tai, kad netoli būtų metro stotelė ir tikrai lengvai pasieksite bet kurią miesto vietą.
DNA Barcelona Architects

Pirma diena DNA Barcelona Architects praėjo puikiai. Atėjau sutartu laiku, mane iškart pasitiko, per kelias valandas supildžiau reikiamus dokumentus ir jau pradėjau dirbti su paskirtu vadovu. Įmonėje dirba 6-7 architektai ir apie 15 praktikantų iš viso pasaulio. Įmonėje dažniausiai šnekama angliškai, nes dauguma praktikantų ir darbuotojų nėra ispanai. Praktikantai yra paskiriami dirbti su vienu ar kitu architektu prie skirtingų projektų. Per 4 mėnesių praktiką dirbau prie 3-4 projektų. Jie buvo visiškai skirtingi ir užduotys buvo skirtingos. Kai kuriuos projektus reikėjo taisyti, kitus pradėti nuo 0 sukuriant pradinę idėją. Visada galima pasirinkti kokiomis programomis nori dirbti, gerinti žinias jau išmoktomis programomis arba mokytis naujų. Projektų dydžiai yra nuo S iki XL. Teko dirbti su vilomis ir taip pat su dangoraižiais.

Savo praktiką DNA Barcelona Architects vertinu itin gerai ir be jokių abejonių rekomenduočiau kitiems. Gaila tik to, kad negalėjau likti ilgiau. :) 

Komentarai

Populiarūs įrašai