Doktoranto praktika Orhuso universitete - Aarhus BSS


 "Aarhus BSS“ yra didžiausias verslo ir socialinių mokslų padalinys Danijoje. Mokykla turi išskirtines „AACSB“, „AMBA“ ir „EQUIS“ akreditacijas ir apima platų akademinių disciplinų spektrą, puikią tyrimų aplinką ir stiprias studijų programas." - Susidomėjusiems Danija ir praktika universitete, siūlome paskaityti Povilo istoriją apie jo praktiką Orhuso universitete.

Į Erasmus praktiką važiavau 3-iais doktorantūros studijų metais. Doktorantūroje praktikos vietą susirasti yra kiek sudėtingiau nei pirmos ar antros pakopos studijų metu. Reikia rasti ne tik patinkantį universitetą, bet ir konkretų profesorių, kuris specializuotųsi srityje, susijusioje su rašoma disertacijos tematika bei sutiktų koordinuoti doktoranto darbą ne mažiau nei 2 mėnesius. Paieškas apsunkino ir tai, jog nusprendžiau rinktis tik iš tų Europos universitetų, kurie patenka į TOP150. 2019 metų vasarą pradėjau siųsti pirmuosius laiškus, o rugsėjo mėnesį jau gavau tiesioginį kvietimą atvykti į „Aarhus BSS“ padalinį Orhuso universitete. „Aarhus BSS“ yra didžiausias verslo ir socialinių mokslų padalinys Danijoje. Mokykla turi išskirtines „AACSB“, „AMBA“ ir „EQUIS“ akreditacijas ir apima platų akademinių disciplinų spektrą, puikią tyrimų aplinką ir stiprias studijų programas.

2020 metų vasarį atvykau į Orhusą. Tai antras pagal dydį miestas Danijoje. Jame orientuotis tikri nėra sudėtinga, kadangi transporto infrastruktūra yra puikiai išvystyta, o didžiąją dalį miesto zonų galima pasiekti ir pėsčiomis. Orhuso miestą galima pavadinti studentišku. Jame didelė dalis gyventojų – jaunimas, todėl bet kurioje miesto vietoje galima nesunkiai susišnekėti anglų kalba.
Visi Orhuso Universitetui priklausantys fakultetai yra išsidėstę per visą miesto centro perimetrą, todėl susidaro įspūdis, jog universitetas gerokai didesnis nei yra iš tiesų. “Aarhus BSS” padalinyje kiekvienas užsienio svečias, gauna įėjimo kortelę su kuria į universitetą bei visą jam priklausančią infrastruktūrą galima patekti visą parą, septynias dienas per savaitę. Doktorantai turi atskirus, jiems priskirtus darbo kabinetus, spausdinimo kambarius bei posėdžių zonas, kuriose gali diskutuoti su savo kolegomis.
Praktikos metu buvau numatęs toliau tobulinti disertaciją bei remiantis atliktų tyrimų rezultatais ir praktikos metu sukaupta medžiaga parengti mokslinį straipsnį, kuris galėtų buti publikuojamas moksliniame žurnale. Visi jos metu numatyti darbai vyko sklandžiai ir buvo puikiai koordinuojami man paskirto „Aarhus BSS“ padalinio profesoriaus su kuriuo darėme kassavaitinius susitikimus.

Apibendrinant studijų kokybę esu daugiau nei patenkintas. Visų pirma, didelė dalis komunikacijos universitete vyksta TIK anglų kalba. Būtent dėl šios priežasties universitete jaučiamas aukštesnis kokybės lygis, tarptautiškumas bei galimybė dažniau įsijungti į šalutines/gretutines diskusijas. Antra, universitete man buvo paskirtas ne tik profesorius, tačiau ir du mano darbą „Aarhus BSS“  koordinuojantys lektoriai. Galiausiai, nudžiugino ir tai, jog gavau pakvietimą atvykti pristatyti atliekamo tyrimo rezultatus.

Komentarai

Populiarūs įrašai