Praktika Danijoje - Orhuso universitete

Skaityk Audriaus pasakojimą apie jo atliktą praktiką Danijoje!

Mano Erasmus+ praktikos patirtis yra ganėtinai išskirtina.
Visų pirma, apsigynus bakalauro darbą, išskridau į Ameriką su work and travel. Ten praleidęs 4 mėnesius, grįžau į Lietuvą porai savaičių ir tada išvykau į Daniją keturiems mėnesiams į praktiką. Tokie ilgi laiko tarpai nemačius savo šeimos ir draugų pasunkina visą situaciją. Kartais atsiranda stiprus noras viską nutraukti ir tiesiog grįžti namo, tačiau viskas gavosi taip, kad praktikos sutartį prasitęsiau dar keturiems mėnesiams. 

Praktikos vietą susiradau dar būdamas Amerikoje ir didžiąją dalį dokumentų ten ir užpildžiau. Labai džiugu, kai net ir būnant užsienyje, galima viską taip lengvai susitvarkyti. Tačiau didžiausia problema buvo susirasti kambarį ar butą. Kadangi mano praktikos šalis yra Danija, o internete rašo, kad nuomininkai dažnai ten apgaudinėja, man buvo kiek nejauku ir baisu. Norėdamas viską greitai susitvarkyti, susiradau kambarį, kurio nuomos kaina yra 3500 DKK, kas maždaug atitinka 450 eur. Tai yra paprastas kambariukas, su bendromis patalpomis ir Danijoje tai yra sąlyginai standartinė tokio kambario nuomos kaina, nors žinoma norėtųsi pigiau. Nenorėdamas prarasti pasiūlymo, kambarį paėmiau. Žinoma, tai nėra tobula vieta gyventi, tačiau svarbiausia jau turėjau vietą ir nereikėjo naudotis Airbnb paslaugomis. 
Taip pat, Danija yra ganėtinai sudėtinga šalis. Joje susitvarkyti visus dokumentus, t.y. leidimas gyventi, geltonos kortos gavimas, banko sąskaitos atsidarymas ir t.t. užtruko vos ne du mėnėsius!!
Tai yra daug didesnis laiko tarpas nei būtų galima įsivaizduoti. Ir labai džiugu, kad mano praktikos vadovas yra labai supratingas, jis leido susitvarkyti tokius pašalinius dalykus nesuteikdamas spaudimo dėl pačios praktikos.  

Pati praktika labai patiko. Praktiškai, tau pasako ko jie nori pasiekti ir kaip tu tai padarysi, priklauso nuo tavęs paties. Tai išugdo mąstymą, kas skatina daugiau domėtis, skaityti mokslinius straipsnius ir labiau įsigilinti į projekto temą. Žinoma, viskas nėra taip paprasta. Tu gali bandyti atlikti eksperimentus ne kartą ir niekas nesigaus, bet kaip vadovas sako: kiekvienas nesėkmingas žingsnis mus atveda vis arčiau sėkmingo. Po praktikos jaučiu kad daug ko išmokau ir kad patobulėjau. Tačiau
gyvenimas Danijoje – ne. Viskas labai brangu ir žmonės uždari. 

Komentarai

Populiarūs įrašai