[AGAI] Praktika TU Braunschweig


Martyna - Aviacijos elektronikos inžinerijos studentė, pasakoja apie savo praktiką Braunšveigo technikos universitete, Vokietijoje.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Atlikau praktiką TU Braunschweig universitete, Vokietijoje. Kadangi studijavau aviacijos elektronikos inžineriją, tad ir pasirinkta praktikos kryptis buvo susijusi dalinai su aviacija. Tai buvo palydovinės sistemos, kosminių sistemų institute.

Pagrindinis mano tikslas buvo įgyvendinti palydovo GNSS sistemos projektą - reikėjo suprojektuoti GNSS imtuvą mažam palydovui. Pagrindinės darbo problemos buvo, jog neturėjau asmeninės vietos darbui, tad teko dirbti studentų kambaryje, kur kartas nuo karto nebuvo galimybės naudotis kompiuteriu, nes tiesiog jie būdavo užimti, o visas mano darbas buvo daromas kompiuteriu AutoDesk EAGLE programa.

Ši ERASMUS praktikos patirtis tikrai pagilino mano žinias PCB plokščių projektavime, nes reikėjo ne tik projektuoti, bet ir pačiai planuoti darbus bei darbų revizijas, kad projektas būtų tinkamais įgyvendintas visu 100%. Taip pat, pagilinau anglų kalbos žinias bei pramokau vokiečių kalbos pagrindus.
Praktikos rezultatas – pilnai suprojektuota GNSS imtuvo PCB plokštė. Tačiau didžiausi mano pasiekimai, po šios praktikos buvo, jog gavau puikią rekomendaciją iš darbo vadovo. Taip pat, gavau ir darbo pasiūlymą, kad galėčiau toliau tęsti darbą prie šio projekto, nes kiti žingsniai būtų gamyba, testavimas bei paruošimas pagrindinei GNSS imtuvo misijai – skrydžiui kosmose jau esant palydove.

Komentarai

Populiarūs įrašai