Absolventės profesinė praktika pandemijos metu: atradau savo kelią 2820 km nuo namų

"Pastūmėta šios praktikos vaikų pasiektų gerų rezultatų, šiais metais pasirinkau pedagogikos studijas. Kartais pati didžiausia ir baisiausia nežinia, atneša pačių gražiausių įvykių, kurie lieka džiaugsmingais prisiminimais."

Kviečiame skaityti Vilnius Tech Kūrybinių industrijų fakulteto absolventės Lauros praktikos prisiminimus Barselonos Lituanistinėje mokyklėlėje.

Metus derinta, planuota ir labai laukta mano praktika Barselonos Lituanistinėje mokyklėlėje prasidėjo sausio 25 dieną. Tą dieną oras buvo toks pasakiškas, kad iškart traukiau savo trumpiausių rankovių suknelę ir keliavau susipažinti su vaikais. Buvau gražiai priimta ir greit radau kalbą su mažaisiais. 

Tuomet praėjo vienas mėnuo. Pradėjo viesuliškai sklisti informacija apie Italijos padėtį, bet naiviai tikėjausi, kad iki Ispanijos neateis koronos banga. Naivumas greit dingo kai vieną vakarą gavau nurodymus likti namie, o visos parduotuvės (išskyrus maisto) ir kavinės užsidaro nuo kitos dienos ryto. 

Buvo gan sunku susitaikyti, kad Barselonos vėl „neapkeliausiu“. O tuomet prasidėjo vienintelės galimos tolimesnės kelionės - prie lango. Kiekvieną dieną 20 valandą visi kaimynai išlįsdavo pro langus, susimojuodavo ir plodavo medikams. 

Po kelių mėnesių visi išmokome gyventi žvalgydamiesi pro langus ir bendraudami per Zoom‘ą. 

Meluočiau jei sakyčiau, kad visą praktikos laiką buvau namie. Man pasisekė, kad pavyko išvykti su visa savo šeima – vyru ir šuniuku. Mūsų šuo buvo baltasis bilietas į lauką su kuriuo galėdavome išeiti po vieną kartą per dieną kiekvienas. Tad Poblenou rajoną pažinome labiau, nei šį, kuriame gyvename dabar. 

O mano praktika? Ji taip pat nenutrūko ir sėkmingai tęsėsi nuotoliniu būdu. Pastūmėta šios praktikos vaikų pasiektų gerų rezultatų, šiais metais pasirinkau pedagogikos studijas. 

Kartais pati didžiausia ir baisiausia nežinia, atneša pačių gražiausių įvykių, kurie lieka džiaugsmingais prisiminimais. 

Dėkoju už galimybę rasti savo kelią. Nors jo teko ieškoti už 2820 km nuo namų.

 

Komentarai

Populiarūs įrašai