Absolventės praktika Vokietijoje po studijų

"Jau pasibaigus praktikai esu tikra, kad išvykti atlikti pabsolvento praktiką užsienyje buvo vienas geriausių mano sprendimų."
Kviečiame skaityti VILNIUS TECH Architektūros fakulteto absolventės Renatos praktikos įspūdžius įmonėje wulf architekten GmbH, Štutgarte, Vokietijoje.

Jau paskutiniais architektūros bakalauro studijų metais svarsčiau apie galimybę po studijų atlikti Erasmus+ praktiką užsienyje, todėl dar studijuodama užpildžiau visus dokumentus ir patekau į rezervinį sąrašą. Vėliau, jau pabaigus studijas, pasiruošiau portfolio ir pradėjau intensyvias praktikos paieškas. Turiu pripažinti, kad tai užtruko žymiai ilgiau nei tikėjausi ir lengva nebuvo. Galiausiai nepasidaviau ir sulaukiau kvietimo į darbo pokalbį įmonėje wulf architekten GmbH, Štutgarte, Vokietijoje. Ši įmonė patraukė mano dėmesį tarptautiniame Tautos namų konkurse Vilniuje užėmusi šeštą vietą, todėl nutariau nedvejoti ir leistis į šį šešių mėnesių nuotykį.

Wulf architekten GmbH dirba apie 120 architektų iš įvairių pasaulio šalių. Tai sparčiai augantis, perspektyvus architektūros biuras, garsėjantis edukacinės architektūros projektais. Įmonė turi padalinius trijuose miestuose: Berlyne, Bazelyje bei Štutgarte. Kas pusę metų įmonė priima kelioliką architektūros studentų atlikti praktiką įvairiose komandose. Prieš pradedant praktiką visi praktikantai dalyvauja dviejų dienų mokymuose, skirtuose susipažindinti su įmonėje naudojama programine įranga, atsakoma į visus iškilusius klausimus.

     VAIKŲ IR JAUNIMO TEATRO ULME KONKURSE UŽIMTA ANTRA VIETA!


Visos praktikos metu dirbau konkursų grupėje su daug stiprių, didelę patirtį turinčių architektų iš įvairių pasaulio šalių: Vokietijos, Portugalijos, Pietų Korėjos, Lenkijos, Turkijos. Per pusę metų sudalyvavau penkiuose konkursuose, viename jų – Vaikų ir jaunimo teatro Ulmo mieste konkurse - laimėjome antrą vietą! Tai buvo puiki proga patirti ką reiškia dalyvauti architektūros konkurse Vokietijoje, susipažinti su kūrybos procesu, išmokti planuoti laiką ir dirbti tarptautinėje komandoje.

Ir lyg tyčia praktiką pradėjau 2020 metų kovo mėnesį, likus keletai savaičių iki pasaulinės pandemijos pradžios, visų valstybių sienų uždarymo. Laimei vokiečiai į šią situacija reagavo gan ramiai, buvo tęsiamas darbas iš biuro, tiesiog teko prisitaikyti prie pakitusių salygų – laikytis atstumų, o susirinkimų, dirbtuvių metu devėti kaukes.


    ŠTUTGARTAS - VOKIETIJOS ARCHITEKTŪROS MIESTAS. NUOTRAUKOJE: VIENAS GARSIAUSIŲ PASTATŲ MIESTE - WEISSENHOF-SIEDLUNG, HAUS LE CORBUSIER


Jau pasibaigus praktikai esu tikra, kad išvykti atlikti praktiką užsienyje buvo vienas geriausių mano sprendimų. Sutikau nuostabių, talentingų ir įkvėpiančių žmonių, turėjau galimybę iš jų mokytis bei su jais kalbėtis įvairiomis profesinėmis temomis. Tokia patirtis labai motyvuoja, stiprina bei skatina nesustoti mokytis ir toliau augti profesinėje srityje!


Komentarai

Populiarūs įrašai