Profesinė praktika Estijoje

Tikriausiai dabar jau galiu teigti, jog iš tiesų nepraleidau jokios Erasmus galimybės būdama studentė – dalyvavau ir studijų ir praktikos programose. Abi šios patirtys buvo labai skirtingos, turbūt todėl ir savaip vertingos bei gražios.

Šiai Erasmus praktikai vietą pasirinkau neatsitiktinai – žinojau šią įmonę Lietuvoje ir tai, kad ji turi filialą Estijoje, be to šiuo neaiškiu laiku planuotis kelionę į Estiją atrodė mažiausiai rizikinga, juk ji visai netoliese. Taip pat ne pirmą kartą lankiausi šioje šalyje, ji šiek tiek pažįstama, bet tuo pačiu jaučiau, kad nepakankamai.


Atliekant praktiką vakarais turėjau nemažai laisvo laiko, galbūt tai ir yra praktikos pliusas lyginant su studijomis – dirbi, didžiąja dalimi, darbo valandomis, o po to jau kur akys veda. Daug važinėjausi dviračiu ir nors 2 mėnesiai nėra ilgas laiko tarpas, pabaigoje pradėjau jausti lyg iš tiesų Taliną prisijaukinau kaip sau daug geriau pažįstamą miestą, gavau nors kiek pajausti jo tikros dvasios, ko nepavyko padaryti per net keletą savaitinių atostogų ten.

Nenoriu rašyti romano, todėl apibendrinant pasakyčiau, kad Erasmus suteikia galimybę atlikti pareigą (praktiką, ar studijų semestrą) tuo pačiu išsinešant daug daugiau – galimybę leisti laiką su labai skirtingais žmonėmis, dažniausiai tokiais, su kuriais susipažinti mūsų komforto aplinkoje tikriausiai netektų, pajausti ir pažinti galbūt dar niekada nematytus miestus ir jų kultūrą, pamatyti kaip gyvena eilinis mūsų kaimynas estas (kaip kitaip, nei mes? o kaip taip pat?) ir, kad tai iš tiesų visai ne eilinis supratimas ir galiausiai išsinešti kuo įvairesnių akademinių ar profesinių žinių. Visi mano išvardinti dalykai, ypač pirmieji, suteikia galimybę augti, visapusiškai, ne tik kaip studentams, todėl rekomenduočiau neišsigąsti popierizmo ir nepraleisti tokios didelės progos. :)

Komentarai

Populiarūs įrašai