AF studentės studijos Pietų Korėjos Hanyang universitete: tai puiki galimybė pažinti megapolį

Vasario 27d. kylant sergančiųjų virusu skaičiui, sėdėjau lėktuve ir laukiau, kada išlipsiu Seulo mieste. Išvykti su dvišale mainų programa ir pavasario semestrą praleisti Hanyang universitete apsisprendžiau gavusi el. laišką su paskutine galimybe pateikti dokumentus. Sulaukus pakvietimo į interviu dar nežinojau apie užklupsiančią situaciją. 

Kviečiame skaityti Architektūros fakulteto studentės Vaivos Žemaitytės istoriją apie studijas Pietų Korėjos Hanyang universitete!

Kai Lietuvoje, dar nebuvo nei vieno atvejo, Pietų Korėja jau viršijo tūkstančius. Tačiau, nuvykus į šalį, man neteko pasigailėti. Valstybė kontroliavo situaciją, žmonės buvo sąmoningi, o universitetas – pasiruošęs. Aš tuo metu, vis gerėjant situacijai, galėjau lengvai prisitaikyti prie vis didesnio žmonių skaičiaus gatvėse. Ten į 1,5 Vilniaus plotą telpa 10mln. gyventojų! Prie tokio šuolio reikia priprasti, bet tai puiki galimybė pažinti megapolį, jo struktūrą, gyventojų įpročius, bei architektūrą. 

Didžioji dalis paskaitų vyko nuotolinių būdų, o prireikus suteikiama galimybė susitikti su dėstytoju privačiai. Universiteto miestelis pilnai veikė, žinoma, kad į jį patekti, kiekvienąkart buvo matuojama temperatūrą. Hanyang universitetas suteikia galimybes ir priemones dirbti ir mokytis kūrybinėse erdvėse. Taip pat galima pretenduoti į stipendiją, bei būstą, tik reikia atsiminti, kad konkurencija labai didelė, o būstas suteikiamas „kas pirmesnis, tas gudresnis“ principu. 

Mokymasis nuotoliniu būdu ir puikus valstybės kovojimas su pandemija leido mėgautis kelionėmis ir pažinti jos kultūrą. Šalis patiks mėgstantiems urbanizuotą aplinką, bei norintiems gamtos. Nuostabus dalykas – žygiai į kalnus. Taip pat užmiršite, kaip gaminti, nes tai paprasčiausiai neapsimoka, daug pigiau pavalgyti mieste. Užmegztos pažintys skatino pasilikti ilgiau ir dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse „Future School Summer Studio: Transborder“ ir nagrinėti vieną iš įdomiausių dilemų: ribą. Daug kam ši šalis žinoma, dėl vis dar išlikusios sienos tarp Šiaurės ir Pietų. 

Linkiu nepabijoti ir išbandyti kažką naujo!


Komentarai

Populiarūs įrašai