Studijos Zagrebe: ši patirtis yra neįkainojama

"Ši patirtis yra neįkainojama ir kiekvienas turėtų pasinaudoti tokia galimybe, kadangi tai yra puikus būdas išeiti iš savo komforto zonos, susipažinti su užsienietiška mokymosi bei šalies kultūra."

Rudens semestrui buvau išvykusi į Zagrebo universitetą, Kroatijoje. Dėl pandemijos visos paskaitos vyko nuotoliniu būdu, tad universitetą mačiau tik kartą - atsiimant studento kortelę. Pats universitetas labai komunikabilus, aiškiai ir greitai atsako į visus kilusius kla
usimus. Dėstytojai labai kompetetingi savo srityse, itin gerai pasiruošę nuotoliniam mokymui ir nekilo jokių nesklandumų dėl anglų kalbos.

Kviečiame skaityti VILNIUS TECH Verslo vadybos fakulteto studentės Auksės Pečeliūnaitės studijų patirtį Kroatijoje, Zagrebo universitete.


Vienas iš neįprastų dalykų, tai pasirinkus tarptautinės verslininkystės modulį, pusę semestro „žaidėme“ internetinį „žaidimą“ – verslo simuliaciją. Šio žaidimo metu buvome suskirstyti grupėmis su kroatais ir darėme realaus verslo projektą. Kas labai nustebino, kad dalis sutiktų kroatų arba jų pažįstamų yra buvę Lietuvoje.

Gyvenau studentų bendrabutyje, jo valgykloje su studento kortele buvo galima nusipirkti pusryčius, pietus ar vakarienę vos už 1 eurą. Tik atvykus, kai dar nebuvo daug apribojimų, buvo organizuojamos įvairios susipažinimo veiklos su kitais atvykusiais studentais. Iš visų suplanuotų veiklų, deja, įvyko tik ekskursija su gidu. 

Teko susipažinti su studentais iš įvairiausių šalių, net iš Brazilijos. Pats Zagrebas, kaip miestas nepaliko labai didelio įspūdžio, jis šiek tiek panašus į Vilnių ir turi labai mažą senamiestį. Didžiausią įspūdį paliko Dubrovnikas ir Plytvicų regioninis parkas, kur norėtųsi sugrįžti dar kartą. 

Pasirinkusi dalyvauti Erasmus+ mainuose tikrai nenusivyliau. Teko susidurti su realia kasdienybe ir paragauti laisvės skonio, kai pats turi pasiskirstyti biudžetą, pilnai pasirūpinti savimi, kadangi Lietuvoje gyvenu su tėvais. Ši patirtis yra neįkainojama ir kiekvienas turėtų pasinaudoti tokia galimybe, kadangi tai yra puikus būdas išeiti iš savo komforto zonos, susipažinti su užsienietiška mokymosi bei šalies kultūra.



Komentarai

Populiarūs įrašai