Magistro studijos Skandinavijoje – Norwegian University of Science and Technology

Architektūros fakulteto studentė Evelina Bartusevičiūtė išnaudojusi visą Erasmus+ programos mobilumo laiką dalinasi studijų patirtimi Skandinavijoje – universitete Norwegian University of Science and Technology.

Pasirinkau studijuoti skandinavijoje, nes norėjosi patirti ir patyrinėti kaip ekonomiškai stipri šalis kuria savo edukacinę sistemą, bei socio-kultūrinius vyksmus. Mokymosi procese jautėsi stiprus horizontalus ryšys tarp studento ir dėstytojo. Mano pasirinkto universiteto – Norwegian University of Science and Technology magistro studijų programoje kiekvieną semestrą pagal asmeninius interesus galima pasirinkti iš maždaug 10 skirtingų studijų. Dėstytojai linkę padrąsinti asmeninius ieškojimus ir padėti atrasti aspektų kurie dar labiau praturtina ir sustiprina.

Kursus pasirinkau įvairius, viename nuodugniai tyrinėjau šviesą ir spalvą architektūroje, kitame kiekvienas su gausybe dėstytojų ieškojome saviraiškos priemonių/įrankių/tyrimo laukų. Trečiame tyrinėjome ką reikštų turėti savo architektūros įmonę, keliaudami dirbome su realiais projektais pasklidusiais po visą Norvegiją. Vėliau ruošiau savo magistro darbą. Be pagrindinių kursų, buvo galimybė rinktis papildomus kursus iš dailės akademijos fakulteto – pasirinkau analoginės fotografijos kursą, taip pat šiuolaikinio meno teoriją ir praktiką.

Didžiąją dalį karantino laiko užsiėmimai vyko kaip įprastai, tik buvo daug atidžiau atkreipiamas dėmesys saugiems susitikimams. Žiemos sporto mėgėjams – Trondheimas tobulas miestas, gausybė įvairių trasų, kurios atšilus tampa puikios hike’inimo vietomis.

Komentarai

Populiarūs įrašai