Praktika Italijoje „IC Napoli“

Atlikau praktiką Italijoje, Neapolio mieste. Vos tik pamačius galimybę išvykti praktikuotis į šią šalį, nedelsiant pradėjau ieškotis įvairių įmonių, konsultavausi su Erasmus koordinatoriais, parašiau motyvacinį laišką, tobulinau savo CV bei portfolio. Po daugybės išsiuntinėtų laiškų įvairiausioms organizacijoms gavau labai lauktą teigiamą atsakymą. Po mėnesio nuo paieškos pradžios mane priėmė ne pelno siekianti Erasmus organizacija „IC Napoli“, besirūpinanti studentų, atvykstančių į Neapolį mokytis, gerove. 

Erasmus+ praktikos atirtimi dalijasi Fundamentinių mokslų fakulteto studentė Gabrielė Bataitytė.

Mano pareigos buvo „Photo and video editor/maker“. Organizacijos rengiamuose renginiuose ar ekskursijose filmuodavau video, interviu, darydavau nuotraukas ir iš šios medžiagos kurdavau reklaminius filmukus bei postu‘s socialiniams tinklams. Šioje kompanijoje buvo nemažai ir kitų praktikantų, dauguma jų – baigę mokslus, tad turėjo daugiau patirties nei aš ir mielai dalindavosi įvairiais patarimais su manimi. Taip įgavau dar daugiau naujų įgūdžių. Visi žmonės buvo be galo draugiški bei motyvuoti, visi vieni kitus mielai priėmė, tai labai pagerino pačią darbo atmosferą. 

Nepalyginamai patobulėjo anglų kalba, kadangi praktikavausi būtent tokio tipo organizacijoje, turėjau galimybę sutikti žmonių iš skirtingų pasaulio vietų. Išmokau ir italų kalbos pagrindų. Vietiniai italai labai paslaugūs ir draugiški, tad mielai pamokindavo savo kalbos. 

Pats Neapolis – didelis miestas, šalia Vezuvijaus ugnikalnio, gana chaotiškas, bet tai suteikė tam tikro žavesio. Miestas turi savo dvasią - aplinka, namai labai primena tokią Italiją, kokią rodo filmuose. Maistas be galo skanus, italai tikrai gali pasigirti savo virtuve. Rugsėjo, spalio mėnesį lepino ir vasariški orai. Taip pat tiek Neapolyje, tiek kituose Italijos miestuose labai daug įvairiausių meno kūrinių, muziejų, įspūdingų bažnyčių. Labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę atlikti praktiką būtent šioje šalyje. 

Visiems nuoširdžiai rekomenduoju pasinaudoti šia Erasmus programos teikiama galimybe. Tai tikrai viena iš geriausių patirčių gyvenime. Man tai suteikė labai daug – sutikau daug naujų žmonių, su kuriais draugystė nenutrūko net ir pasibaigus praktikai ir grįžus į savo šalį. Patobulėjo ir mano profesiniai įgūdžiai, įgavau naujos patirties dirbant su įvairiomis programomis. Išmokau dirbti komandoje, išklausyti kitų nuomonės, pralavinau savo kritinį mąstymą. Taip pat labai džiaugiuosi, jog susipažinau su Italijos kultūra. Šią šalį pamilau iš pirmo karto ir dar tikrai sugrįšiu ateityje.


Komentarai

Populiarūs įrašai