Studijos Estijos Aviacijos Akademijoje

Erasmus+ Studijų patirtimi Estijos Aviacijos Akademijoje dalijasi AGAI studentas Šarūnas Šibirkštis.

Erasmus+ studijų laikotarpį vertinu puikiai. Laikas praleistas Estijoje buvo puikiai subalansuotas: užtektinai buvo tiek ir darbo, tiek ir laisvalaikio bei linksmybių. Beveik visi moduliai buvo susiję su aviacija, tad visi studijų dalykai buvo daugiau ar mažiau aktualūs mano ateities profesijai. Geriausias ir mėgstamiausias modulis vienareikšmiškai buvo „Aviacinė Anglų Kalba“. Šio dalyko dėstytoja įdėdavo tikrai nemažai pastangų ruošiantis paskaitoms ir renkant įdomią bei aktualią informaciją. Nuobodžiauti jos paskaitų metu tikrai neteko. Kiti moduliai buvo taip pat įdomūs ir naudingi, bet savo kokybe išsiskyrė būtent šis.

Praktiniai patarimai būtų tik du. Pirmasis: vykite su savo automobiliu. Akademija yra Tartu užmiestyje, tad savas automobilis padės sutaupyti po 1-2 val. vien iš nuvykimo ir parvykimo iš mokymo įstaigos. Tartu eismas yra žymiai mažesnis nei Vilniaus, tad su automobiliu galite per 15-20 min. nuvykti iš vieno miesto galo į kitą. Antrasis; ieškoti apgyvendinimo Estijoje niekada nėra per anksti. Nors Tartu ir yra studentų miestas, bet vietiniai gyventojai labai nenoriai nuomoja butus studentams, ypač užsieniečiams. Estijos Aviacijos Akademija savo bendrabučio neturi, tad apgyvendinimo tenka ieškotis patiems.

Studijų mainai man suteikė:

• Be galo daug žinių iš įvairių aviacijos sričių.

• Naujų draugų, su kuriais dar nekart susitiksime.

• Naujų patirčių mokantis kitos šalies universitete.

• Skrydžius sraigtasparnio ir lėktuvo simuliatoriuose.

Vienareikšmiškai rekomenduočiau suvo kolegoms vykti į studijų mainus užsienyje. Nėra būtina važiuoti į Estijos Aviacijos Akademiją, jei neturi polinkio aviacijai ar noro studijuoti ją, bet nors pusę metų pastudijuoti užsienyje yra būtina kiekvienam jaunam žmogui!


Komentarai

Populiarūs įrašai