FMF studentės 5 mėnesių nuotykiai Italijoje

        Iš savo 5 mėnesių trukmės nuotykio galėčiau išskirti 3 dalykus, kurie labiausiai vertė pamilti šį laikotarpį Italijoje: draugai, kultūra ir laisvalaikis.


Tai buvo mano pirmasis apsilankymas Italijoje. Viskas buvo taip nauja ir neapsakomai nuostabu. Tai nebuvo tik studijos kitame universitete, o nuolatinės išvykos, žygiai ir kelionės, kurių metu kasdien atradome, pamatėme, sužinojome ir pažinome kažką naujo. Turbūt nieko nenustebinčiau sakydama, jog iš visų dalykų, bene labiausiai Italijoje sužavėjo maistas. O pakeliavus po skirtingus regionus turėjome galimybę paragauti visai skirtingų itališkų virtuvių... Įsimintiniausia kelionė, ko gero, buvo semestro pabaigoje, kai su draugais iš Portugalijos lankėmės Florencijoje. Ten pirmą kartą išbandėme couch surfing‘ą! Tai buvo išties unikali patirtis, kuri leido dar arčiau pažinti Italų kultūrą. O kadangi mūsų draugų ratą sudarė žmonės iš Lietuvos, Portugalijos, Brazilijos, Turkijos, Tailando, Maroko ir daug kitų vietovių, turėjome galimybę labai daug sužinoti ir apie šias šalis bei nors šiek tiek pažinti jų kultūrą.




Pietų Tirolis, kuriame yra įsikūręs Bolzano miestas bei mūsų universitetas, savo kraštovaizdžiu yra išskirtinė vieta. Ji viena karščiausių Italijoje vasaros sezonu, o vos už valandos kelio veikia slidinėjimo kurortas. Iš visų pusių miestą supa Alpės, o aplinkiniuose miesteliuose kraštovaizdžiai tiesiog užgniauždavo kvapą. Skamba lyg pasaka, bet meluočiau sakydama, jog buvo kitaip.


 Kartais buvo sudėtinga suderinti mokslus ir laisvą laiką, kurio vis labiau norėjosi sušilus orams, todėl kaskart radus laiko po paskaitų, važiuodavome į aplinkinius miestelius, laipiojome kalnais ar ėjome į pasivaikščiojimus pačiose gražiausiose vietose. Kiekviena diena buvo galimybė aplankyti vis daugiau ir daugiau, todėl stengėmės išnaudoti šį laiką ir nešvaistyti nė dienos, nes, kada gi daugiau išvyksime į 5 mėnesių trukmės kelionę?



Erasmus metu užmegztos draugystės yra ypatingos, jos suriša žmones be galo stipriu ryšiu per labai trumpą laiką. Pati galėčiau pasakyti, jog iš Italijos grįžau pakylėta sutiktų žmonių nuoširdumo ir draugiškumo. Šie Erasmus mainai man davė tiek daug nuostabių draugų, įspūdžių ir atsiminimų... Supratau, jog šios naujos draugystės nesibaigė ties liepos 26-ąja, kai visi su ašaromis akyse atsisveikinome Bolzano traukinių stotyje. Tikiu, jog šie žmonės dar ilgai išliks mano gyvenime, o kartu patirsime dar daug daug nuotykių!




Komentarai

Populiarūs įrašai