Pasiryžimas išlipti iš savo komforto zonos

 

Jau seniai žinojau, kad studijuodama universitete dalyvausiu Erasmus+ programoje. Tačiau kiekvienais metais vis nukėlinėjau ir neišdrįsdavau žengti šio žingsnio. Bet dabar tik iš savęs pasijuokiu ir nesuprantu, kodėl tiek bijojau, juk tai geriausia, kas gali nutikti būnant studentu.

Pasirinkome studijas Kipre visiškai atsitiktinai ir netikėtai. Su grupioke norėjome vykti į Portugaliją arba į Ispaniją. Tačiau taip nutiko, kad teko rinktis iš šalių, kurios liko sąraše, viena iš jų buvo Kipras. Ši šalis manęs nelabai traukė, nebuvo didelio noro ten vykti, tačiau pasirinkimų nelabai buvo likę. Bet dabar dėkoju likimui, kad taip viskas susiklostė ir išvykau būtent į Kiprą. Tai buvo geriausias sprendimas, kurio niekada nesigailėsiu.


Su grupioke gyvenome Nikosijoje, Kipro sostinėje. Sostinė nepaliko didelių įspūdžių, jaunimui nelabai yra veiklos ir bendrai nelabai lankytinų vietų. Nuomojomės butą kartu su kambarioku iš Sakartvelo. Butą turėjome gražų ir erdvų, tačiau pragyvenimas nėra labai pigus. Studijavome American College, pačiame sostinės centre. Pandemijos suvaržymai nebuvo dideli, todėl visos paskaitos vyko gyvai. Dėstytojai labai draugiški ir supratingi, įdomiai pateikiamos paskaitos ir niekada nekilo jokių nesklandumų dėl anglų kalbos. Taip pat labai nustebino, kad ne tik universitete, bet ir visur kitur, visi labai gerai kalba angliškai. Nebuvo jokių problemų ar nesklandumų dėl bendravimo.

Kipre susipažinome su kitomis lietuvėmis, tai buvome 5 merginų grupelė. Dažniausiai leisdavome laiką drauge. Laisvo laiko turėjome tikrai daug, todėl stengiamės jį išnaudoti kiek įmanoma įdomiau ir aktyviau. Todėl galima sakyti, kad tikrai spėjome pamatyti beveik visą Kiprą. Aplankėme daug miestų ne tik Graikijos pusėje, bet ir Turkijos. Kadangi mes gyvenome sostinėje, o ji yra salos viduryje, tai dažnai važiuodavome į miestus prie jūros, nes būdavo labai karšta. Ayia Napa, Larnaka buvo dažniausiai mūsų lankomi miestai, ten daug įvairių veiklų jaunimui. Labai nustebino Kipro gamta, ji labai graži ir kalnuota su kriokliais ir uolomis, todėl nuomojomės mašiną, kad daugiau pamatyti gražių vietų.



Taip pat dalyvavome ir Erasmus+ organizuojamose veiklose. Aplankėme įvairiausio grožio kaimelius, istorinius miestų griuvėsius, jūros urvus bei uolas, ir žinoma, kaip be vakarėlių, ne tik miestuose, bet ir laivuose. Susipažinome ne tik su labai daug kitų Erasmus studentų, bet taip pat ir su vietiniu jaunimu. Draugiškesnių ir labiau atsipalaidavusių žmonių nesu sutikusi. Visi noriai padeda ir visada su šypsena pašnekina.



Todėl jei ir tu nori patirti neišdildomus įspūdžius, susipažinti su unikaliais ir pozityviai mąstančiais žmonėmis, kurie gali tapti tavo artimiausiais draugais, pamatyti ir pajusti užsienietišką kultūrą, mokymosi stilių bei kitokį gyvenimo ritmą, pildyk Erasmus paraišką, nes ši patirtis yra neįkainojama ir juk taip lengvai pasiekiama!

Komentarai

Populiarūs įrašai