Praktika ECU: European Independent Film Festival (Prancūzija)

Paryžiuje vykstantis nepriklausomo kino festivalis atrodė ideali vieta praktikai atlikti. Nors įsivaizdavau sudėtingą projektą su didele bendradarbių komanda ir keletu praktikantų iš įvairių šalių, tačiau atvykusi supratau, jog čia dirba vos keli nuolatiniai darbuotojai. Tuo tarpu praktikantai sudaro didžiąją dalį kolektyvo. Visi bendradarbiai buvo labai paprasti ir draugiški žmonės, noriai padedantys vieni kitiems.


Organizacijos būstinė įsikūrusi beveik pačiame Paryžiaus centre. Viena patalpa dalinasi kelios organizacijos, atitvertos tik knygų lentynomis. Visi darbuotojai jaunatviški, energingi, aktyvūs, komunikabilūs. Pačioje ECU filmų festivalio erdvėje komanda dirbo išvien. Vadovai buvo visada gerai nusiteikę ir pasiruošę paaiškinti užduotis, apmokyti. Darbo atmosfera – labai šilta, nejaučiau jokio spaudimo ar streso. Praktikantai, rodantys daugiau iniciatyvos darbe, gaudavo žymiai daugiau įdomių užduočių, todėl visi praktikos metu buvome motyvuoti imtis iniciatyvos ir greitu tempu daryti tai, kas užduota.Susipažinau su daugybe įdomių asmenybių iš skirtingų šalių: Taivano, Italijos, Korėjos, Amerikos, Danijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir kt. Bent iš dalies pažinau šių šalių kultūras, praplėčiau savo kontaktų ratą.

Vykdant socialinių medijų kampaniją buvau įpareigota sužinoti daugybę dalykų susijusių su kino industrija, domėtis įvairiomis šis srities naujienomis. Iš pradžių šią užduotį priėmiau kaip darbo dalį ir informacijos ieškodavau tiek, kiek buvo privaloma, tačiau bėgant laikui taip įsijaučiau, jog iki dabar (ir turbūt dar ilgai) negalėsiu nustoti domėtis kinu.Taip pat praktika pradėjo geriau suprasti verslo komunikacijos vystymą per socialinių medijų kanalus, tokius kaip Tumblr, Instagram, Youtube ir Vine. Taip pat daug sužinojau apie šių medijų bruožus bei naudojimą. Įgavau bendradarbiavimo su filmų gamybos įmonėmis, filmų komisijomis, filmų kūrėjais ir filmų mokyklomis pagrindus. Suvokiau, kaip santykiai su partneriais yra vystomi ir palaikomi. Taip pat išmokau, kaip pristatyti kompaniją, kad gautum maksimalią naudą per trumpiausią laiką.

Po šios vasaros Erasmus+ praktikos pradedu galvoti apie savo ateitį kino industrijos srityje. Grįžusi į Lietuvą, iš karto tapau Vilniaus trumpųjų filmų festivalio savanore ir žadu tęsti savo karjerą kino srityje.


Eglė Bartulytė, Kūrybinių industrijų fakultetas

Komentarai

Populiarūs įrašai