Erasmus+ Praktika Barselonoje – kaip per tris mėnesius svetimą miestą pažinau geriau nei Vilnių


Esu ketvirto kurso Kūrybinių industrijų studentė. Lygiai prieš devynis mėnesius palikau draugus, tėvus ir išlėkiau į tolimiausią žemyninės Europos šalį – Portugaliją. Porto mieste atlikau studijų mainus pagal ERASMUS+ programą. Jau išvažiuodama studijoms, rimtai galvojau apie galimybę profesinę praktiką atlikti taip pat kokioje nors užsienio įmonėje, nes visuomet stengiuosi iš susiklosčiusių aplinkybių pasiimti viską, kas įmanoma. Ir štai, po ilgų valandų, praleistų prie motyvacinių laiškų rašymo ir įmonių paieškų internete, buvau pakviesta praktiką atlikti pačioje Katalonijos širdyje – Barselonoje!
Prisipažinsiu, žinia ir džiugino ir šiek tiek neramino – jau ilgėjausi namų, galvoje skambėjo dar vaikystėje įsimintos ispaniškos frazės iš telenovelių, o ir tai jokių vilčių neteikė – juk Barselonoje kalbama katalonų kalba! Bet visas abejones mečiau į šalį – juk kada, jei ne dabar?


Praktiką atlikau įmonėje, kurios veikla labai diversifikuota: Online sprendimai, butų nuoma, pripučiamų reklaminių objektų bei kino ekranų pardavimas – tai tik dalis to, kuo užsiima Dpointgroup. Įmonė nuolat priima daug praktikantų iš viso pasaulio, todėl dirbti jų komandoje niekada nebuvo nuobodu. Daugiausiai dirbau su online marketingu bei svetainių priežiūra ir grafiniu dizainu. Tačiau ERASMUS+ praktika nėra vien darbas ofise nuo ryto iki vakaro. Po darbo turėjau daug laiko pažinti miestą ir man visai naują kultūrą. Siesta, merienda y fiesta – trys žodžiai, apibūdinantys gyvenimą Katalonijos sostinėje. Po darbo dienos užsukti puodelio kavos ir tapų, arba šviežutėlio morkų pyrago, tapo mano dienotvarkės dalimi. Po to trumpas pokaičio miegas, o vakare – fiesta! Barselonoje nuolat vyksta kas nors įdomaus, ir tikrai kiekvienas gali surasti, kaip įdomiai ir turiningai praleisti vakarą.

Per tris mėnėsius, praleistus čia, išnaršiau įvairiausius miesto kampelius ir pažinau Barseloną geriau, nei per daugiau nei 10 metų pažinau Vilnių. ERASMUS suteikia galimybę pasijausti, lyg būtum viso pasaulio pilietis, o jei grįžti namo reiškia grįžti ten, kur užaugai, tai nuo šiuol tiek į Portą, tiek į Barseloną galėsiu grįžti kaip į namus. 

Šarūnė Maciukevičiūtė
Kūrybinių industrijų fakultetas

Komentarai

Populiarūs įrašai