Mykolo Erasmus+ daugiakultūrinė patirtis Indonezijoje

Vos tik pamatęs galimybę išvykti studijų mainams į Indoneziją nieko nedelsdamas užpildžiau paraišką ir negalėjau paleisti minties apie atsidūrimą priešingoje pasaulio pusėje. Dabar esu labai dėkingas VGTU už suteiktą galimybę praleisti pusmetį šioje fantastiškoje šalyje. Tiesa, prieš išvykstant į Indoneziją vieną semestrą praleidau Portugalijoje, Viana do Castelo Politechnikos Institute, tai taip pat buvo puiki Erasmus patirtis.

GYVENIMAS

Indonezijoje studijavau Bandung technologijų institute, kuris yra vienas iš geriausių universitetų visoje šalyje. Buvau pirmasis VGTU studentas išvykęs į šį universitetą, todėl prieš išvykstant buvo šiokių tokių neaiškumų ir baimės, juk vis dėlto tai visiškai kitokia šalis. Tačiau dabar manau, jog ta nežinia suteikė mano patirčiai dar daugiau unikalumo. Iš tiesų, atvykus į Bandung didmiestį iš karto supratau, jog prireiks šiek tiek laiko čia apsiprasti. Oras, maistas, kultūra, žmonės – visa aplinka, viskas ten skyrėsi nuo europietiškojo gyvenimo.
Apsistojau universiteto bendrabutyje kartu su kitais tarptautiniais studentais iš įvairių Afrikos, Azijos bei Pietų Amerikos šalių. Taigi, turėjau galimybę susipažinti ne vien tik su vietine kultūra, bet ir sužinoti daugiau apie kitas tolimas šalis. Išėjus iš bendrabučio mane pasitikdavo vietinis chaosas. Gatvės visuomet pilnos veiksmo, nuolat pilnos žmonių, visur aplinkui zuja automobiliai bei gausybė mopedų. Reikėjo priprasti ir prie karšto klimato, taip pat dažnai aštraus vietinio maisto, kurio, beje, galima rasti už kiekvieno kampo bei nuolat iš mečečių garsiai sklindančių kvietimų į maldas. Bandung yra didelis miestas, o užsieniečiai čia užklysta ganėtinai retai, todėl iš vietinių žmonių sulaukdavau daugybės žvilgsnių ir dėmesio, neretai mane vis kas nors užkalbindavo ar prašydavo nusifotografuoti. Tačiau žmonės ten yra be galo draugiški ir šilti, jie visada šypsosi ir yra linkę padėti, todėl ten jaučiausi tikrai gerai.

UNIVERSITETAS

Pačiu universitetu taip pat likau patenkintas. Visi universiteto fakultetai buvo viename dideliame campus‘e patogioje miesto vietoje, kur studentai ir leisdavo didžiąją savo laiko dalį tiek mokydamiesi, tiek ir užsiimdami įvairiomis užklasinėmis veiklomis. Bendraudamas su jais stebėjausi jų aktyvumu, veiklumu bei entuziazmu, kuris įkvėpdavo ir mane patį. Kadangi savo kurse buvau vienintelis mainų studentas į visas paskaitas vaikščiojau kartu su vietiniais studentais. Nors ir dalis paskaitų vyko vietine indoneziečių kalba, dėl to nekilo didelių nesklandumų, nes dėstytojai ir kursiokai buvo draugiški ir geranoriški, su jais visuomet rasdavome kokį nors kompromisą. Per semestrą įgijau daug vertingų žinių ir užmezgiau daug pažinčių. Laisvalaikį leisdavau sportuodamas, lankydamas bei ieškodamas įdomių vietų mieste bei, žinoma, bendraudamas su naujais bičiuliais.
Be kita ko, Indonezija turi be galo turtingą gamtą, jos nepamatyti būtų buvęs nusikaltimas, todėl pasibaigus semestrui išvykau į kelionę. Išnaršiau Javos, Balio bei Lomboko salas, teko žygiuoti, lipti į ugnikalnius, nardyti, surf‘inti, važinėti mopedu... Visa tai buvo įsimintiniausias nuotykis gyvenime, kuriuo negaliu atsidžiaugti.


Erasmus studijos Indonezijoje buvo neįkainojama patirtis, raginu ir kitus nieko nelaukti ir griebti šią unikalią galimybę! Išvysite daugiau pasaulio, garantuotai praturtinsite savo studijas ir patirsit daug nuotykių!

Mykolas Brazaitis

FMF, BA 3, studijavo Bandung Institute of Technology (Indonesia), 2016-2017 m. m. pavasario semestras

Komentarai

  1. O as ir nezinojau, kad jaunimo keliones su Erasmus+ gali nuvesti Europiecius taip toli! Maniau, kad tik Europa apsiriboja. Kaip dziugu, kad zmones taip keliauja! Palaikau visa jaunima taip keliaujanti - kuo toliau ir daugiau, tuo geriau.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai