Studijos laimingiausioje šalyje pasaulyje – Suomijoje!

Raginu nedvejoti ir vykti į Erasmus+ studijas užsienyje! Tai neišdildoma patirtis su begalę įspūdžių bei itin daug teigiamų emocijų!
Sudalyvauti Erasmus+ mainų programoje buvo viena iš mano svajonių. Žinoma, pandemijos metu baimės buvo, todėl norėjau vykti į artimesnę šalį. Diskutuojant su koordinatore, gavau pasiūlymą vykti į Suomiją. Gana retai pasirenkama šalis tarp studentų, tačiau pradėjus domėtis, vienareikšmiškai supratau, kad noriu vykti tik į Suomiją:

• tai laimingiausia pasaulyje šalis jau ketverius metus iš eilės;

• Suomija viena iš saugiausių šalių;

• gamta - didžiąją dalį Suomijos užima ežerai ir miškai;

• unikalus šiaurės klimatas;

ir žinoma, įdomu palyginti skandinavišką mokymosi sistemą su mūsų. Šalis tikrai labai unikali ir buvo labai smalsu. Sprendimu be galo džiaugiuosi ir esu laiminga, kad turėjau galimybę vykti į Oulu miestą. Oulu - miestas esantis arti Laplandijos bei nutolęs apie 600 km į šiaurę nuo Helsinkio.

Studijų patirtimi dalinasi Vilija Maliavkaitė, Architektūros fakultetas.

Studijos

Architektūros fakultetas esantis Oulu universitete (University of Oulu) yra pati šiauriausia architetūros mokykla visame pasaulyje. Universitete dėstytojai tikrai labai malonūs, geranoriškai padedantys, o spaudimo, streso ir krūvio studijų metu jautėme mažiau. Pats universiteto pastatas nustebino moderniomis technologijomis, mokymosi bei poilsio erdvėmis, valgyklų/kavinių pasirinkimu, laboratorijomis, kompiuterių klasėmis. Nusipirkus 24/7 kortelę, į pastatą galima eiti visą parą.


Laisvalaikis

Kadangi turėjome pakankamai laisvo laiko tarp mokslų, išbandėme žiemos sporto šakas, vykome į keliones ir kitaip aktyviai leidome laisvalaikį: slidinėjome Rukoje, Laplandijoje aplankėme Kalėdų senelio namus, išbandėme sniego motociklus, ėjome į žygius Oulankos nacionaliniame parke, lankėme garsiausio suomių architekto Alvar Aalto pastatus (Jyväskyloje, Helsinkyje ir kitur), Oulu išbandėme lygumų slidinėjimą, važinėjome pačiūžomis, žaidėme ledo ritulį, išvystyta pėsčiųjų ir dviračių takų sistema važinėjome dviračiais, pavasarį plaukėme baidarėmis, ėjome į tradiciškas suomiškas saunas bei dažnai stebėjome įspūdingas šiaurės pašvaistes!

Pandemija

Taip pat labai džiaugiuosi pasirinkusi Suomiją, nes pandemijos metu čia buvo viena geresnių situacijų Europoje. Nebuvome per daug griežtai suvaržyti apribojimų, o dėl žemo užsikrėtusių asmenų skaičiaus (ypač šiaurinėje Suomijos dalyje) jautėmės gana saugiai. Paskaitos vyko nuotoliniu būdu, tačiau studentai galėjo eiti į universitetą mokytis ar valgyti valgyklose. Tik gaila, kad nevykstant renginiams ar gyvai vykstančioms paskaitoms beveik nebuvo galimybių susipažinti su suomiais studentais, todėl laiką leisdavome su kitais Erasmus+ studentais.

Iššūkiai ir motyvacija

Man asmeniškai didžiausias iššūkis vykstant į užsienį buvo anglų kalba, tačiau turint tokią baimę Erasmus+ buvo ypač vertinga „prasilaužti“. Vykti vienai į svetimą šalį – nedrąsu, bet ypač naudinga. Šis išėjimas iš komforto zonos man suteikė daugiau pasitikėjimo savimi, padėjo pažinti pasaulį bei pagerino anglų kalbos žinias. Erasmus+ studijos – unikali galimybė susipažinti su daug pozityviai mąstančių ir aktyvių žmonių, palyginti skirtingas tautybes ir pažinti kitas kultūras. Ir tikrai labai raginu nedvejoti ir vykti į Erasmus+ studijas užsienyje! Tai neišdildoma patirtis su begalę įspūdžių bei itin daug teigiamų emocijų.

Komentarai

Populiarūs įrašai